Esenyurt’ta yabancı asıllı bayanın geçersiz para oyunun dükkan sahibi bozdu

KozmikRüya

New member
İstanbul’un Esenyurt ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan bir monopol bayiine, 19 Nisan Salı günü akşam saatlerinde gelen yabancı asıllı bayan, aldığı mamüllerin fiyatını ödemek için 200 lira verirken, iş yeri sahibi Erol Ateş paraya dokunduğunda gariplik olduğunu anladı.

Erol Ateş, makiniçin geçirince geçersiz olduğunu anladı. Ateş parayı makiniçin geçirdikten daha sonra, bayana paranın uydurma olduğunu söylemiş oldu.

bayanın, “Yıkandı, o yüzden.” diyerek uzattığı öteki para da uydurma çıkınca, Ateş ikisinin üzerine düzmecedir yazıp, polisi arayacağını söylemiş oldu.

DHA’nın haberine bakılırsa bayan, verdiği paraları alıp dükkandan kaçtı.

Yaşanan anlar, güvenlik kamerası tarafınca kaydedildi. Ateş’in bayandan şikayetçi olmadığı öğrenildi.

“Bana daima baş karıştırıcı sorular sordu”

Dikkati yardımıyla uydurma para tuzağından kurtulan Erol Ateş, olayı şu sözler ile anlattı:

“Uzun mühlet alışveriş yaptı. Bu sırada, bana daima baş karıştırıcı sorular sordu. Bunun fiyatı ne kadar, bu hayli kıymetli üzere şeyler söylemiş oldu. Ben bunun üzerine şüphelenmeye başladım.

“Para, makiniçin de geçmedi”

Alışverişi bitince bana 200 lira para verdi. Parayı elime aldığımda anormallik olduğunu anladım. Uydurma para okuma makinesine parayı soktum. Para, makiniçin de geçmedi. Ben, paranın geçersiz olduğunu söylemiş oldum. O müşteriye de denetim etmesi için parayı verdim. O da eline alır almaz uydurma olduğunu söylemiş oldu. Bunun üzerine para yıkanmış dedi. Çantasından yine 200 lira daha verdi. Onun da uydurma olduğunu söylemiş oldum. Nasıl düzmece olabilir, yıkandı ondan bu biçimde demeye başladı. Ben iki paraya da uydurma olduğunu belirtecek biçimde işaret koydum. Ben polisi arayacağımı söylemiş oldum. Ben o denli söyleyince, üzerine ‘Sahte paradır’ yazdığım paraları alıp dükkandan çıktı. Ben burada market işletiyorum.

Bizim marketçiler olarak bir toplumsal medya kümemiz var. Ben manzaraları orada da paylaştım. Onlar da bu bayanın, yanında bir Türk vatandaş ile bir arada bir gün öncesinde oraya alışverişe gittiğini söylemiş olduler.”