2 yıl evvel evlat acısıyla yıkılan Ebru Şallı’dan oğlunun vefat yıl dönümünde yürek yakan paylaşım

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Ebru Şallı’nın Harun Tan ile evliliğinden dünyaya gelen oğlu Pars Tan, 2 yıl boyunca uğraş ettiği lenfomaya yenilerek 16 Nisan 2020’de hayatını yitirdi. Her fırsatta oğluna olan hasretini lisana getiren Şallı, Pars’ı mevt yıl dönümünde bir defa daha andı.

“KELİMELERİN YETMEDİĞİ BİR NOKTADAYIM”

Toplumsal medya hesabını etkin biçimde kullanan Ebru Şallı, oğluyla olan fotoğraflarını peş peşe paylaşarak “Ponçiğim sen benimlesin. 2 yıl değil, 200 yılda geçse seninle bu anı yine yaşayacağız. Kavuşacağız biliyorum. O eşsiz kokunu bir daha içime çekeceğim. Sözlerin yetmediği bir noktadayım.. Seni tarifsiz seviyorum” notunu yazdı.

YAŞADIKLARINI GÖZYAŞLARI İÇİNDE ANLATTI

Ocak ayında YouTube kanalında bir görüntü yayınlayan Ebru Şallı, oğlu Pars’tan bahsederken gözyaşlarına hakim olamamıştı. Oğlunun tedavi sürecinde ve daha sonrasında yaşadıklarını anlatan Şallı, şu tabirleri kullanmıştı: “Bir dönüm noktam da alışılmış ki Ponçiğim ile yaşadığım durum. Çocukları olan beşerler nasıl korkmadan berbat yorum yapıp, berbat cümleler kullanabiliyorsunuz? Benim yaşadığım acıyı nasıl anlayabilirler? Manaya bahtı var mı bir insanın? Yaşamadan anlayamaz ki! Empati yapabilir mi, bence yapamaz! 2,5 yıla yakın ben hastanede yaşadım. Orayı bir cümbüş alanına çevirdim. Biz ilik nakline giderken ‘ilik hediyesi’, ‘ilik eğlencesi’ diye bir oyun çıkardım. İnanılmaz bir şeydi. Bütün aile güya diş buğdayı üzere armağan aldı. Pars epey eğlendi. İnanılmaz şeyler yaşadık. Bunları hayatış bir insan olarak yapılan yorumları epey korkusuz, acımasız buluyorum.”

“PARS ÖLDÜKTEN daha sonra HERKES BENİM İÇİN DE ‘ÖLÜR’ DEDİ”

“Şöyle bir şey bekleniyor, bunu hissediyorum ‘Ebru Ponçiğini kaybetti, artık o da ölür. Olması gereken bu.’ Bunu mu istiyorsunuz? Benim bir tane daha oğlum var, ailem var. Hiç mi aklınıza gelmiyor bu biçimde şeyler. şüphesiz yorum yapabilirsiniz lakin evvel vicdanınızı düşünün. Ben Pars’ımın istediği üzere burada, karşınızdayım. Vakit zaman ağlıyorum. Ağlamak da insani bir his. Tanıdığım birisi ‘Ya Ebru kusursuz, fazlaca hoş çekimler yapıyorsun, seyahatlere gidiyorsun, çalışıyorsun, her şey hayli hoş gidiyor, epey hoş görünüyorsun, daha da mı gençleştin sen?’ dedikten daha sonrasında ‘Ama natürel senin âlâ olma bahtın yok ki… Ne yaparsan yap’ dedi. Kan dondurucu bir cümle. Baş bu, mantalite bu…”