2008 Krizini Öngoren Efsane’den Binance ve FTX Tweeti!

SessizGozler

New member
16 Aralık Cuma günü, Binance için rezerv delili raporunu sunan kontrol firması Mazars Group, kripto şirketleriyle tüm bağlarını askıya aldı. Mazars Group, “bu raporların halk tarafınca anlaşılma biçimine ait tasalar niçiniyle kripto para ünitesi dalındaki kuruluşlar için” faaliyeti durdurduklarını söylemiş oldu. 2008 krizini önbakılırsan ve “The Big Short” isimli bir sinemaya ilham veren Burry, Binance raporu ve FTX hakkında açıklamalar yaptı. İşte detaylar…

Michael Burry: Kontroller anlamsız

Kriptokoin.com
olarak da bildirdiğimiz üzere kontrol ve muhasebe şirketi Mazars, Binance ve öteki kripto para şirketleri için kontrol hizmetini askıya aldı. Zira son vakit içinderda raporun anlaşılmazlığına ait birkaç kuşku ortaya çıktı. Bununla ilgili yorum yapan Big Short yatırımcısı Michael Burry, kontrollerin aslında anlamsız olduğunu söylemiş oldu. Burry, “sorun bu” dedi. 2005 yılında yeni bir cins temerrüt takası kullanmaya başladığında” denetçilerin işi işbaşında öğrendiklerini aktardı. “Bu düzgün bir şey değil,” dedi. “Aynısı FTX, Binance için de geçerli” tabirlerini kullandı. Kontrolün esasen anlamsız olduğunu aktardı.

This is the problem. In 2005 when I started using a new kind of credit default swap, our auditors were learning on the job. That's not a good thing. Same goes for FTX, Binance, etc. The audit is essentially meaningless. pic.twitter.com/mA3MMvaUTu

— Cassandra B.C. (@michaeljburry) December 16, 2022



Binance CEO’su Changpeng Zhao geçtiğimiz günlerde kontrol firmalarının kripto işletmeleriyle çalışmaya istekli olmadığını belirtti. Ayrıyeten birkaç kontrol firmasının kripto borsalarını, kullanıcı hesaplarını ve farklı Blockchain’leri nasıl denetleyeceklerini bilmediğini de kelamlarına ekledi. Zhao, aşağıdaki tabirleri kullandı:

FTX’i denetleyen birkaç kontrol firması var ve onay damgası verdikleri için eleştirildiler ve kontrolleri nasıl yaptıklarını bilmiyorum. Lakin kontroller her sorunu ortaya çıkarmıyor.


Binance batamayacak kadar büyük mü?

Kripto borsası FTX’in çöküşüyle Binance artık kripto varlıkların ticareti için tercih edilen tek büyük global borsa. Borsa şu anda ABD’li düzenleyicilerin Binance yöneticileri hakkında kabahat duyurusunda bulunmasıyla çalkantıyla karşı karşıya. Bu, uygunsuz kontrol raporları ve büyük para çekme süreçleri üzere öteki haberlerle birleştiğinde yatırımcıları endişelendirdi. Merkezi olmayan borsalar inşa eden Shipyard Software’in CEO’su ve kurucu ortağı Mark Lurie şunları söylemiş oldu:

Binance’ın sorun yaratmaya çalıştığını düşünmüyorum lakin bu tertip artık hepimiz için bir risk. Ne vakit değerli ölçüde hacmi denetim eden bir oyuncunuz var ise, birfazlaca sistematik risk vardır.


Tennessee Senatörü Bill Hagerty ayrıyeten, Binance’in FTX gibisi bir çöküşünün “kripto para ünitesi sanayisi için felaket olacağını” belirtti. Hatta, “sektörü kullanan tüm tüketiciler için felaket olacağını” söylemiş oldu. birebir vakitte, CZ, borsanın mali açıdan kuvvetli olduğunu birkaç defa bir dahaledi. Ayrıyeten, son para çekme süreçlerinden daha sonra mevduatların geri gelmeye başladığını söylemiş oldu.
 
Üst