AAP Milletvekili Swati Maliwal, Başbakan Atishi'nin Konutunun Dışına Kirli Su Döktü

KozmikRüya

New member
Başbakan, hükümetin çözüm bulmak için çalıştığını söyledi.

Yeni Delhi:

Aam Aadmi Partisi Milletvekili Swati Maliwal, cumartesi günü ulusal başkent sakinlerine suyun sağlanma durumuyla ilgili acısını dile getirerek bir şişeyi kirli suyla doldurdu ve Delhi Başbakanı Atishi'nin evinin dışına döktü.

AAP Milletvekili Swati Maliwal, Dwarka sakinlerinin evlerini inceledikten ve sağlanan suyun kalitesini değerlendirdikten sonra, evlerine kirli, siyah, kötü kokulu suyun sağlandığını bildirdi. Cevap olarak evlerden birinin musluğunu açtı, suyu bir şişede topladı ve Delhi Başbakanı'nın evinin dışına attı.

“Sagarpur, Dwarka halkı beni aradı ve orada durum çok kötü… Bir eve gittim, orada kara su veriliyordu. O kara suyu bir şişeye doldurdum ve o suyu buraya, Şef'e getirdim. Bakanın ikametgahı. 2015'ten beri her şeyin yoluna gireceğini duyuyoruz… Getirdiğim o kara su, hiç utanmıyorlar mı, Delhi bunu içecek mi?” Bayan Maliwal sordu.

Bayan Maliwal, bölgedeki su tedarikinin durumu düzelmezse kötü kokulu bir tanker su ile geri geleceğini söyledi.

Delhi: Rajya Sabha Milletvekili Swati Maliwal, Dwarka bölgesinden kirli su taşıyarak Delhi CM Atishi'nin evine geldi pic.twitter.com/Da4fkEFkFA

— IANS (@ians_india) 2 Kasım 2024
“Başbakanı uyardım, bu sadece bir örnekti. Eğer on beş gün içinde tüm Delhi'nin su şebekesini tamir etmezse, bir tanker dolusu suyla getireceğim. Bu suyu ona bırakıyorum. O yapabilir.” bu suyla yıkanın, bu suyu için ya da günahlarını arındırın… Chhath Puja geliyor. Bugün Govardhan Puja'ydı, dün Diwali'ydi ve Delhi'nin durumu bu… Kim bu suyu içip yaşayabilir?” aynı zamanda Su Bakanıdır. Onun işi her gün sadece on basın toplantısı düzenlemek mi?” diye sordu.

Bayan Maliwal, Dwarka MLA Vinay Mishra'yı eleştirdi ve Delhi Jal Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olmasına rağmen Dwarka bölgesindeki sakinlerin kirli su içmeye zorlandığını belirtti.

Bu arada Delhi Başbakanı Atishi, Bharatiya Janata Partisi'ne (BJP) sert bir saldırı başlattı ve partiyi şehirdeki hem hava hem de su kirliliğinin ardındaki gerçek neden olduğunu iddia ettiği “kirli politikalar” oynamakla suçladı.

Halka, Aam Aadmi Partisi (AAP) Ulusal Toplantı Başkanı Arvind Kejriwal liderliğinde Delhi hükümetinin durumu çözmek için aktif olarak çalıştığına dair güvence verdi.

“Delhi'deki kirlilik seviyeleri artıyor. Yalnızca hava kirliliği artmakla kalmıyor, Kalindi Kunj'da zehirli köpük oluşumunun da gösterdiği gibi, Yamuna Nehri'ndeki kirlilik de son birkaç gün içinde daha da kötüleşti. Bugün Delhi halkı, “Bunun arkasındaki sebebi bilmek için, onlara asıl sebebin BJP'nin kirli siyaseti olduğunu söylüyorum. Herkes anız yakmanın Delhi'de kış aylarında artan kirlilik seviyelerine büyük katkı sağladığını biliyor” dedi.

“Pencap'taki AAP hükümeti son iki yılda anız yakma olaylarını önemli ölçüde azalttı. Merkezin kendi istatistiklerine göre, AAP'nin Pencap'ta göreve başlamasından bu yana anız yakma olayları yarı yarıya azaldı. Bunun aksine, Haryana ve Uttar Pradesh'e bakarsanız, “, aslında anız yakmalar arttı. Haryana'da çiftlik yangınları yüzde 23, Uttar Pradesh'te ise yüzde 70 arttı” diye ekledi.

Artan kirlilik seviyeleriyle mücadele için eylem sözü veren Bayan Atishi, “Arvind Kejriwal liderliğinde sürekli olarak çözüm bulmaya çalışıyoruz. Son iki yıldır Yamuna'nın köpüklerini temizliyoruz ve bu sürece yeniden başlayacağız.”

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)