Ahmet Mekin: Tek dileğim eşimdilk evvel ölmekti

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Altın Portakal ödüllü usta oyuncu Ahmet Mekin’in kanser tedavisi goren 63 yıllık eşi Kumral Şükran Kurteli, 3 Şubat 2020’de, 2,5 aydır tedavi gördüğü Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde onkoloji kısmında hayata gözlerini yummuştu.
Posta’dan Alev Gürsoy Cirmin’e konuşan Ahmet Mekin, eşinin vefatından daha sonra yaşadıklarını anlattı.

“TEK DİLEĞİM ONDAN EVVEL ÖLMEKTİ”

Oyuncu, “Kendimi hâlâ toparlayamadım. Hayat ve herkes manasını yitirdi. Tahminen bu acı hafifçeler sandım lakin hiç o denli olmadı. Nefes almak bile zül gelmeye başladı. Vaktin acıları hafifçelettiği büyük bir yalanmış. O denli romantik cümleler kuramamam, biz eşimle bir bütündük. O gitti ve ben dağıldım. Tek dileğim ondan evvel ölmekti ancak o da olmadı” tabirlerini kullandı.

“KİMSE ERKEKLER AĞLAMAZ DEMESİN BEN AĞLIYORUM”

Daima eşinin mezarına gidip dertleştiğini anlatan Ahmet Mekin, “Yaşıyorum lakin gelin bana sorun. Daima mezarına gidiyorum, bir daha hayatı onunla paylaşmaya devam ediyorum” diye konuştu.
Usta oyuncu, “Mezarlığı konutumun yanında, konutumuza bakıyor. Camdan onu görüyorum. Ona sabahları ‘günaydın’, akşamları ‘iyi geceler’ diyorum. Kimse erkekler ağlamaz demesin, ağlıyorum. Cemşit’ten farkım yok” dedi.

“EVİMDE EŞİMDEN ÖBÜR BAYAN OLMADI”

Ahmet Mekin, “Evlenmeyi düşünmez misiniz?” sorusuna, “Ben onu sonsuz bir aşkla severken nasıl bu biçimde bir ihanette bulunabilirim? Konuta yatılı bir çalışan bile almıyorum. Zira konutumda eşimden öteki bir bayan hiç olmadı” yanıtını verdi.

Ahmet Mekin-Şükran Kurteli