Aksaray’da alkollü şoför ceza alacağını anlayınca basın mensuplarına saldırdı

KozmikRüya

New member
Alkollü şoför yakalanınca basın mensupları ve polis gruplarına sıkıntı anlar yaşattı.

Aksaray’ın Ereğli ilçesinde Aksaray Vilayet Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi, Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi takımları mahalle ve çarşı bekçileriyle bir arada uygulama noktası oluşturdu.

Kentte huzur ve itimadın sağlanması hedefiyle yapılan çalışmada şüphelenilen araba durduruldu.

0.58 promil alkollü olduğu ortaya çıktı

Ehliyet ve ruhsat denetiminden geçirilen şoför Mustafa B., gruplar tarafınca alkol denetiminden geçirildi. Öte yandan araçta bulunan 4 bayan da GBT sorgusundan geçirildi.

Alkol metreye üfleyen sürücünin 0.58 promil alkollü olduğu belirlendi.

“Ben tır sürüyorum, düşünce olur”

2 sefer alkollü yakalanan şahıs polis gruplarından yardım isteyerek, “Ben tır sürüyorum, eza olur.” deyip görmezden gelmelerini istedi.

Polis memurunun, “Yapabileceğimiz bir şey yok.” demesinin akabinde sonlanan şoför, olay yerinde nazaranvini yapan muhabirlere saldırdı.

Basın mensuplarına saldırdı

Kendisini görüntüleyen kamerayı yumruk atarak kıran alkollü şoför akabinde kameramana da tekme atarak darbetti.

Olay yerindeki polis ve bekçiler tarafınca uzaklaştırılmaya çalışılan şoför bu sefer basın mensuplarına küfürler yağdırdı.

Tehditler savurdu

Alkollü şoför bu sefer olay yerine arkadaşını çağırdı. bir süre daha sonra olay yerine gelen arkadaşı Kadir Y. isimli şahıs ise basın mensuplarını vefatla tehdit ederek, “Seni vururum.” dedi.

Cezai sürecinin akabinde aracına gerçek yürüyen saldırgan bu defa basın mensubuna, “Adın ne senin, ismini söyle.” dedi.

Gözaltına alındı

Tüm bu anlar basın mensuplarının kameralarına yansırken, basın mensupları şoförden şikayetçi oldu.

Gözaltına alınan şahıs ve arkadaşı sözü alınmak üzere Aksaray Polis Merkezine gdolayılürken, darbedilen gazeteci sıhhat denetimi için hastaneye gdolayıldü.

2 kere alkollü araç kullanırken yakalandı

İHA’nın transferine bakılırsa; şoförün yapılan denetiminde 2’nci defa alkollü araç kullanırken yakalandığı tespit edilirken, bin 823 TL para cezası kesilerek ehliyetine 2 yıl müddetle el konuldu.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.