Aktörler Bhumi Pednekar ve Shehnaaz Gill Kadın Kota Tasarısı Hakkında Ne Dedi?

KozmikRüya

New member
Aktör Bhumi Pednekar kadın kotası tasarısı hakkında konuşurken değişimin kapıda olduğunu söyledi

Yeni Delhi:

Aktörler Bhumi Pednekar ve Shehnaaz Gill, yakında çıkacak filmlerinin vizyona girmesi öncesinde bugün yeni Parlamento binasını ziyaret ettiler.Geldiğiniz için teşekkür ederim.’ Birlik Bakanı Anurag Thakur’un yanı sıra diğer rol arkadaşları Shibani Bedi ve Dolly Singh ile görüştüler.

Nari Shakti Vandan Adhiniyam veya kadınların rezervasyon yasa tasarısı hakkında Haberler’ye konuşan Bhumi Pednekar şunları söyledi: “Burada olmaktan ve böylesine tarihi bir anın parçası olmaktan büyük gurur duyuyorum. Çok güzel bir bina (yeni Parlamento). modern, Hintli bir kadın, bu (kadın rezervasyon faturası) bizim için çok önemli bir şey. Filmlerimiz ve çalışmalarımız aracılığıyla cinsiyetlerimiz için eşitliği korumaya çalıştık. Tasarının mesajı çok geniş bir alana yayılacak – değişim Burası ve yarınlarımız daha da güzel olacak.”

“Tasarı, kadınların daha iyi temsil edilmesine yardımcı olacak bir değişiklik getirecek. İktidar makamlarında kadın olmazsa politikalar ve yasalar doğru olmaz. Temsil şimdi gerçekleşecek, umut var.”

Bayan Pednekar’ın yardımcı oyuncusu Shehnaaz Gill, kadın ve erkeklere aynı şekilde davranılması gerektiğini söyledi. “Benim için büyük bir olay… Ülkemizin kadınları için büyük bir olay yaşanıyor ve ben buradayım. Tarihi bir günde buradayım. Parlamentoyu içeriden görme fırsatım oldu. Herkes böyle bir duyguyu yaşamaz.” Hatta (kadınlara yönelik rezervasyon yasa tasarısı hakkındaki) tartışmayı bile duydum.

“Bu iyi bir şey; Lok Sabha’da ve eyalet meclislerinde kadınlara yönelik %33 oranında rezervasyon yapılması teklifi. Erkeklere ve kadınlara aynı şekilde davranılması gerektiğini düşünüyorum. Hindistan büyüyor” dedi.

Bayan Gill, “Yıllardır televizyonda gördükten sonra Meclis toplantılarını canlı olarak görmek çok güzel bir duyguydu. Kompleksi dolaştık ve bize her şey anlatıldı. Sanat eserlerini sergide görme şansım oldu. Harikaydı” dedi.

Yeni Parlamento, bugün kadınların rezervasyon yasa tasarısı üzerinde hararetli bir tartışma sırasında kadın milletvekillerinin ateşli konuşmalarıyla yankı buldu. Eski Kongre başkanı Sonia Gandhi, DMK Milletvekili Kanimozhi ve NCP’den Supriya Sule, kadınlara saygı göstermediği için hükümete saldırdı; Birlik Bakanı Smriti Irani ise hükümetin “kadınları hesaba kattığını” ilan ederek karşılık verdi.