Alman polis, Türk çocuğa orantısız güç uyguladı

KozmikRüya

New member
Almanya’nın Duisburg kentinde yaşayan 13 yaşındaki Emirhan Altıntaş, seçim afişini yırttığı öne sürülen sebebi ile polisin sert müdahalesi ile karşılaştı.

Biri bayan iki polis, sırtüstü yatırdıkları Altıntaş’ın üzerine çıktı. Erkek polis, diziyle Altıntaş’ın göğsüne bastırırken, etraftakiler, “O çabucak hemen küçük bir çocuk. Onu çabucak bırakın!” halinde olaya reaksiyon gösterdi.

“Polis üzerine çıktığı an ne nefes alabilmiş ne de ses çıkartabilmiş”

AA’nın haberine göre, reaksiyonlara aldırmayan polisler, Emirhan’ı yüzüstü yatırarak zıt kelepçe taktı. Altıntaş ailesinin avukatı Fatih Zingal, “Almanya’nın Duisburg kentinde yaşayan 13 yaşındaki Emirhan Altıntaş, seçim afişini yırttığı nedeni öne sürülerek polisler tarafınca darbedildi. Aile ile görüştüm. Emirhan, polis üzerine çıktığı an ne nefes alabilmiş ne de ses çıkartabilmiş. Olayı takip edeceğiz.” tabirlerini kullandı.

“Erkek polis tutup beni yere attı ve dizleriyle boğazıma bastırdı”

Emirhan Altıntaş, “Olayı bakılırsan bir bayan, polis çağırdı. Arkadaşlarımla parkın içine gidip oturduk. Oraya bir bayan bir de erkek polis geldi. Beni tutup üzerimi aradılar, telefonumu ve çantamı aldılar. Korktuğum için geriye gittim, erkek polis tutup beni yere attı ve dizleriyle boğazıma bastırdı, o an nefes alamıyordum ve her yer karardı. Kollarıma ve bacağıma bastırıp beni yerlerde sürüklediler.” dedi.

“Ne olursa olsun sonuna kadar bu işin peşini bırakmayacağız”

Duisburg’da makinist olarak çalışan baba Ersen Altıntaş, “Biz ne olursa olsun sonuna kadar bu işin peşini bırakmayacağız, davayı da katiyetle açıyoruz. Şu an şahitler toparlanıyor ve hazırlık yapıyoruz.” dedi.

Antalya’nın Manavgat ilçesinde tatildeyken Nisan 2007’de 13 yaşında olan İngiliz asıllı C.M’ye cinsel tacizde bulunduğu teziyle tutuklanan Marco olayını hatırlatan baba Altıntaş, “Almanlar Türkiye’den getirdikleri bu çocuğu başbakan üzere karşıladılar. Orada bu olaya ses çıkarıyorsunuz da 13 yaşındaki bir çocuğa yapılan bu muameleye niye ses çıkarmıyorsunuz? Anne ya da babayı arayıp halimizi hatırımızı da mı soramıyorsunuz?” diye reaksiyon gösterdi.

Alman gazetesi, ’13 yaşındaki çocuk polisi tekmeledi’ yazdı

WAZ gazetesinde yayımlanan bir habere reaksiyon gösteren baba Altıntaş, “Kimse olayı görmedi, WAZ gazetesi yazdı. O da ’13 yaşındaki çocuk polisi tekmeledi’ halinde taraflı haber yaptı. Buna ağlayalım mı gülelim mi bilmiyoruz.” tabirini kullandı.