Anurag Kashyap'ın 'Brahmin' söz konusu özürü

KozmikRüya

New member
Ünlü film yapımcısı Anurag Kashyap, Brahmin topluluğuna karşı Caseist'in sözü olduğu için özür diledi. 'Phule' filmi konusundaki tartışmaların ortasında bir kullanıcıya cevap verirken, “Brahmins üzerinde idrar yaptığını” söyleyen 'Wasseypur Çeteleri' yönetmeni, öfkeyle sınırlarını geçtiğini ve tüm topluluğu hortumladığını söyledi.

“Öfke içinde, bir ara cevap verirken sınırlarımı unuttum. Birçok insan hayatımda olan tüm Brahmin topluluğu hakkında kötü konuştum.

Bay Kashyap, yazısında yorum yaparken “Brahminler sizin babalarınızdır” diyen bir kullanıcıya cevap verirken kaste sözünü kullanmıştı. Özüründe, film yapıcısı, tüm topluluk arkada “bir kullanıcı tarafından yapıldığını söyledi. Hey, arama kelimeleri kullanarak konudan saptığını söyledi.

Hey, “Bunu söylemek istemediğim bu topluma içtenlikle özür dilerim, ancak birinin ucuz yorumuna cevap verirken öfkeyle yazdım. Tüm arkadaşlarımdan, ailemden ve toplumdan konuşma tarzım ve yaşama dili için özür dilerim,” diye ekledi.

Hey, Heokom'un öfkesi üzerinde çalıştığını ve bu tür şeylerin bir daha gerçekleşmemesini söyledi. Ve ilgili konular hakkında konuşmak gerekirse, hey Welzwoode “doğru kelimeler”.

Özür, yorumunun büyük bir eleştirisini takip ediyor. Birlik Bakanı Satish Chandra Dubey ona “aşağılık bir pislik” demiş ve bir kamu özür yayınlamasını talep etmişti. Jaipur'da kendisine karşı açılan bir polis davası.

Öfkeye derhal yanıt verirken, Bay Kashyap “özür” dediği şeyi paylaşmıştı, ancak sivri jiblerle kesin. Hey “özür” onun görevi için değil, “bağlamdan ve demleme nefretinden alınan bir çizgi” idi.

Açıklamayı yaptığından beri ailesinin ve arkadaşlarının tecavüz ve ölüm tehdidi aldığını söyledi. Buna değmez, dedi, onları “kadınları yedeklemeye” çağırıyor.

Öfke, sosyal reformcular Jyotiro Phule ve Savitribai Phule'nin yaşamlarına dayanan 'Phule' filmi hakkında bir tartışma arasında geliyor. Pratik Gandhi ve Patalekha'nın oynadığı film, Brahmin gruplarının filmin içeriğine itiraz ettikten ve kastizmi teşvik ettiğini iddia ettikten sonra sansür tahtası kesintileriyle yüzleşti. 25 Nisan'da tiyatrolara çarpacak.