Aslı Enver: Senaryo okumak tam bir sıkıntı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Ünlü oyuncu Aslı Enver InStyle mecmuasına verdiği röportajda çocukluğundan beri disleksi (öğrenme kuvvetliğü) hastalığı olduğunu söylemiş oldu.

Enver “Bir şey okumak benim için sıkıntı. Sesli kitap dinliyorum ancak bu biçimde uyuyakalıyorum. Bir kişinin bir saatte okuyacağı senaryoyu ben bir günde okuyorum ya da birilerine ‘Ne olur bana bunu okur musun?’ diye yalvarıyorum. Sıkıntı lakin alıştım bu duruma.” dedi.

İşte Aslı Enver’in röportajından satır başları…

‘BANA ‘AYTEN’ DERLER

“Bana Ayten derler. Anneannemin ismi. Bir yere kadar gördüğünüz üzereyim. Lakin bir an geliyor ve ‘Aaaa! Sen sıradan Ayten’sin yaa’ demeye başlıyor beşerler, olağan beni epey yakından tanıyanlar.”

“12 yaşımda İngiltere’den Türkiye’ye geldim. Daima yabancı kızdım, İngiliz kız, o sarışın.”

“Birinin 3 saatte yapacağı mesken işlerini 20 dakikada süratle yapabilirim.”

“Haksızlığa ve yavaşlığa tahammül edemem. Yavaşlık benim içime reçel döküyor! ‘Ayyy haydi bir sürü şey kaçırdık’ diyorum. Gereksiz yere suçlanmak da sabrımı taşırır.”

DİSLEKSİ NEDİR

Öğrenme kuvvetliğü olarak bilinen disleksi, bir bireyin olağan zeka seviyesinde bulunmasına karşın lisan, okuma, ve yazma hünerlerinde sıkıntılar yaşamasına niye olan bir özel öğrenme bozukluğudur.