Başbakan, BJP'nin Üst Düzey Liderleriyle 2 Günlük Toplantıda Yönetim Sorunlarına Odaklandı

KozmikRüya

New member
İki günlük 'mukhyamantri parishad' cumartesi günü başladı.

Delhi:

BJP'nin yönettiği eyaletlerin başbakanları, eyaletlerinde devam eden çeşitli kalkınma projeleri hakkında sunumlar yaparken, Başbakan Narendra Modi de dahil olmak üzere partinin üst düzey yöneticileri Pazar günü üst üste ikinci kez yönetim konuları hakkında onlarla istişarelerde bulundu.

Toplantıya Birlik bakanları Rajnath Singh, Amit Shah ve aynı zamanda partinin ulusal başkanı olan JP Nadda da katıldı.

İki günlük 'mukhyamantri parishad' cumartesi günü başladı.

Başbakan Modi, yaptığı konuşmada, BJP yönetimindeki eyaletlerde uygulanan sosyal yardım programlarının kapsamlı bir şekilde sunulmasının önemini vurgulayarak, bunların iyi yönetişimin bir örneği olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

Kaynaklar, BJP'nin yönettiği hükümetlerin toplumun farklı kesimlerine, özellikle de yoksullara yardım etme çabalarına dikkat çekti.

Cumartesi günü X'te şunları söyledi: “Partimiz iyi yönetimi ilerletmek ve halkın isteklerini yerine getirmek için yorulmadan çalışıyor.” BJP tarafından düzenli aralıklarla düzenlenen “mukhyamantri parishad”, eyaletlerdeki temel planları gözden geçirmeyi, en iyi yönetim uygulamalarını ve merkezi hükümetin refah girişimlerinin sunulmasını takip etmeyi amaçlıyor.

Toplantıya katılan liderler arasında Uttar Pradesh eyaletinin başbakanları Yogi Adityanath, Assam eyaletinin başbakanı Himanta Biswa Sarma, Rajasthan eyaletinin başbakanı Bhajanlal Sharma ve Odisha eyaletinin başbakanı Mohan Charan Majhi de yer aldı.

Görüşmelere Madhya Pradesh, Uttarakhand, Arunachal Pradesh, Goa, Haryana, Manipur ve Chhattisgarh eyaletlerinin başbakanları da katıldı.

Liderler zaman zaman siyasi durum değerlendirmesi de yaparlar.

Toplantı, Birlik bütçesinin sunumunun ardından gerçekleşiyor. Muhalefet, hükümetin Bihar ve Andhra Pradesh'in aleyhine diğer eyaletleri görmezden geldiği iddiasıyla hükümeti hedef alıyor.

Ayrıca bu, BJP'nin Parlamento Alt Meclisi'ndeki çoğunluğunu kaybetmesi nedeniyle Lok Sabha seçimleri sonrasındaki ilk toplantı oldu.

Parti liderleri ise toplantıdaki tartışmaların merkezinde yönetim meselelerinin olduğunu ekledi. Son toplantı Şubat ayında yapılmıştı.

(Bu haberin başlığı hariç hiçbiri Haberler personeli tarafından düzenlenmemiş olup, sendikasyon yayınından yayınlanmıştır.)