Batı Bengalli Adam, Reşit Olmayan Birine Tecavüz ve Cinayetten İdam Cezası Aldı

KozmikRüya

New member
Kalküta:

Cuma günü bir Murshidabad mahkemesi, Ekim ayında Batı Bengal'in Farakka'sında reşit olmayan bir kıza tecavüz ve cinayet ve nekrofili suçundan bir kişiyi ölüm cezasına çarptırdı ve bir başkasına da ömür boyu hapis cezası verdi.

Ceza, suçun 61'inci gününde geldi ve 21 günde soruşturma tamamlanarak polis tarafından iddianame hazırlandı.

Ek oturum hakimi Jangipur mahkemesi, Dinabandhu Halder'i ölüme, Subhojit Halder'i ise ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme perşembe günü Dinabandhu'yu tecavüz ve cinayetten, Subhojit'i de suça yardım etmekten suçlu ilan etmişti.

Cuma günü cezanın açıklanmasının ardından Batı Bengal Polisi Ek Genel Müdürü (ADG) Supratim Sarkar, Dinabandhu'nun kızı cezbettiğini ve 13 Ekim'de Murshidabad bölgesindeki Farakka'da Vijaya Dashami'de ona çiçek sunduğunu söyledi.

Polis memuru gazetecilere verdiği demeçte, Dinabandhu tarafından tecavüze uğrayıp öldürüldüğünü ve daha sonra Dinabandhu tarafından nekrofili olarak adlandırılan cesedine tekrar tecavüz edildiğini ve suça Subhojit'in yardım ettiğini söyledi.

Sarkar, olayı araştırmak için özel bir soruşturma ekibi kurulduğunu, iki kişinin tutuklanmasının ardından 21 gün içinde suçlamaların kendisine sunulduğunu söyledi.

Cezayı memnuniyetle karşılayan Başbakan Mamata Banerjee, her tecavüzcünün idam cezasını hak ettiğini söyledi.

“Bunu daha önce de söyledim, yine söylüyorum: Her tecavüzcü en ağır cezayı, yani idam cezasını hak eder.

“Toplum olarak, bu iğrenç toplumsal kötülüğü ortadan kaldırmak için birleşmeliyiz. Hızlı, süreli yargılama ve cezaların güçlü bir caydırıcı işlevi göreceğine ve bu tür suçlara hoşgörü gösterilmeyeceğine dair açık bir mesaj göndereceğine inanıyorum.” X'te yayınla

Eyalet polisini ve soruşturma sürecinde görev alan kişileri tebrik eden CM, “Düşüncelerim ve dualarım mağdurun ailesiyle birlikte” dedi.

Farakka suçundaki ceza, Güney 24 Parganas bölgesindeki Joynagar'da 10 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz edip öldürmek suçundan dolayı bir adama verilen idam cezasından ancak bir hafta sonra geldi.

Mostakin Serdar'a 6 Aralık'ta verilen idam cezası, 4 Ekim'de kızın cesedinin bulunmasının 62. gününde, duruşma mahkemesi tarafından verildi.

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)