Beşiktaş Belediye Başkanı’ndan “Dostum” türküsü

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Aksaç, seslendirdiği türküler ve sahne performansıyla konsere gelenlere keyifli bir gece yaşattı. Oğuz Aksaç’ın sahneye davet ettiği Beşiktaş Belediye Lideri İstek Akpolat, Aksaç ile birlikte türkü söylemiş oldu.

Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği ve 30 Ağustos’ta Kenan Doğulu konseri ile başlayan Beşiktaş Festivali’nde Halk Müziği konserleri serisinin dün akşamki konuğu sanatçı Oğuz Aksaç oldu. Performansıyla katılanlara hoş bir gece yaşatan Aksaç sanata ve sanatkara olan hassaslığından dolayı Beşiktaş Belediyesi Lideri İstek Akpolat’a teşekkürlerini sundu.

“SANATIN BASKILANDIĞI, ŞENLİKLERİN YASAKLANDIĞI SIKINTI BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ”

Sahneye çıkarak Oğuz Aksaç ismine Tema Vakfı’na bağışlanan fidan plaketini takdim eden Lider İstek Akpolat, “Oğuz Aksaç’ı burada ağırladığımızdan dolayı bugün bizim için epey özel bir gün. Sanatın baskılandığı, şenliklerin yasaklandığı güç bir müddetçten geçiyoruz. Kültür ve sanata erişim artık epey değerli. ötürüsıyla Beşiktaş’ın kılcal damarlarına sanatı yaymaya, sanatçıyı görünür kılmaya çalışıyoruz. Yani hepimizin muhtaçlığı olan bir şeyi yapmaya çalışıyoruz ve bunu da yapmaya devam edeceğiz. Sanatın dönüştüren ve güzelleştiren gücüne inanıyoruz” dedi.

BAŞKAN AKPOLAT DA SAHNEDE TÜRKÜ SÖYLEDİ

Gecenin sonunda ise Oğuz Aksaç’ın sahneye davet ettiği Lider İstek Akpolat’la birlikte söylemiş olduği Bin Cefalar Etsen Almam Üstüne (Dostum Dostum) isimli kelamları Pir Sultan Abdal’a ilişkin eser büyük alkış topladı.
Beşiktaş Şenliği kapsamında bu akşam Cüneyt Arkın Sanatkarlar Parkı’nda saat 21.00’de Kıvanç Sezer’in hem yönettiği hem senaryosunu kaleme aldığı, güldürü ve dram tipindeki “Küçük Şeyler” sinema film gösterimi yapılacak. Direktör Kıvanç Sezer sinema öncesi saat 20.30’da izleyiciyle buluşacak. 1 Ekim’e kadar devam edecek Beşiktaş Şenliği için ayrıntılı bilgiye besiktas.bel.tr adresinden ulaşılabilir.