Bursa’da, sevgilisini diğerleriyle bağa zorlayıp görüntüler çektiği sav edildi

KozmikRüya

New member
Bursa’nın Yıldırım ilçesinde E.D. (28) isimli bayan, Kasım 2021’de bir arada yaşadığı Yunus P. (32) tarafınca hakarete ve şiddete maruz kaldığı öne sürülen sebebi ile Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na cürüm duyurusunda bulundu.

E.D. şikayet dilekçesinde, şu sözleri kullandı:

“Yunus P., ile bir arada yaşamaya başladık. Uyuşturucu kullandığını gördüm. Uyuşturucu kullandığında diğer kişiliğe girerek beni diğer erkeklerle cinsel alakaya girme konusunda ikna etti. Bağa girdiğim üçüncü şahıslardan uyuşturucu husus ve para aldı.

“İLİŞKİLER ÖNCESİNDE BANA DA UYUŞTURUCU KULLANDIRIYORDU”

Devam etmek istemediğimde beni zorladı. Alakalar sırasında beni görüntüye aldı. Bizi seyretmeye başladı. İstemediğimi söylemiş olduğimde boşandığım eşime ve çocuklarıma görüntüleri göstermekle tehdit etti. Alakalar öncesinde bana da uyuşturucu kullandırıyordu.”

Yunus P., gözaltına alınmasının akabinde çıkarıldığı mahkemede tutuklanıp cezaevine gönderildi.

10 YIL İLE 30 YIL ORTASINDA MAHPUS CEZASI İSTEMİ İLE DAVA AÇILDI

Bursa 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde Yunus P. hakkında cebir, tehdit yahut hile kullanarak kişiyi hürriyetinden mahrum kılma, ‘özel hayatın kapalılığını ihlal etmek, bir kişiyi fuhşa teşvik etmek yahut yaptırmak, ‘fuhşa aracılık etmek, yer temin etmek, nitelikli cinsel akın ve silahla taammüden yaralama hatalarından 10 yıl ile 30 yıl içinde mahpus cezası istemi ile dava açıldı.

Yargılanmasına başlanan Yunus P. duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve İmaj Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

“CİNSEL MÜNASEBETLERİ KENDİ İSTEĞİYLE KAYDA ALDIRDI”

Suçlamaları kabul etmeyen Yunus P., “Müşteki kendi isteğiyle uyuşturucu kullanıyordu. Erkeklerle yaşadığı cinsel bağları kendi isteğiyle kayda aldırdı. birlikte münasebet yaşadık. Katiyen alaka sırasında kendisini yönlendirmedim. İzlemedim ve kayda almadım. Suçlamayı kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum.” dedi.

“HEM İZLEYİP birebir vakitte KAYDA ALIYORDU”

E.D., duruşmada savcılığa verdiği dilekçesindeki sözleri yineladı. Eşinden boşandıktan daha sonra sanık ile arkadaş olduğunu belirten E.D., tabirlerini kullandı.

BAKANLIK AVUKATI, DAVAYA MÜDAHİL OLDU

Davaya, Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı avukatı da müdahil oldu. Avukat, sanığın cezalandırılması talep etti.

Sanık avukatı ise müvekkilinin üzerine atılı suçlamaları kabul etmediklerini, müştekinin kendi isteği ile olayların yaşandığını söyleyerek tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, E.D.’ye Bursa Barosu’ndan avukat atanmasına ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.