Cem Yılmaz’dan Erdoğan’a: Şayet hasta şayet olmazsak…

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Ünlü komedyen Cem Yılmaz, 14 Mart Tıp Bayramı iletisinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hekimlere yönelik kelamlarını eleştirdi.

Cem Yılmaz, “Tüm hastaların 14 Mart Tıp Bayramını gönülden kutluyorum. Hekimler ile ilgili bir şey söylemeyeceğim. Şayet hasta şayet olmazsak hekim da olmaz lütfen hasta olmayalım. Şayet elele….ver…her neyse” bildirisini paylaştı.

İşte o bildiri:

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Bayanlar günü niçiniyle külliyede bayan muhtarlarla bir ortaya gelmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tabiplerin özel dalı tercih etmesi ve yurt dışına gitmesine ait açıklamalarda bulundu.

“Açık konuşuyorum, açık konuşmayı severim” diyen Erdoğan şunları söylemiş oldu:

“Doktorlar az para aldığı için ayrılıyorlar, bedelli kardeşlerim samimi konuşuyorum dost acı söyler ancak gerçeği söyler bu hastaneleri inşa eden biziz. Bu tabipleri okutan yetiştiren bu devlet değil mi? E? Bu devlet sizi okuttu yetiştirdi en epeyce maliyeti yüksek olan da sıhhattir. Lakin artık az para veriyormuş. Sordum en az alan ne alıyordur? 8 bin 9 bin, en yüksek alan 25 bin civarında. Buna karşın özel dal epeyce daha yüksek verdiği için oralara kaçıp gidiyorlar. Açık konuşuyorum, açık konuşmayı severim. Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni bitiren hekimlerimizi buralarda istihdam ederiz, buralarda onlarla devam ederiz. Gerekirse yurt haricinden ülkemize dönmek isteyenleri hızla davet ederiz. Buralar boş kalmaz merak etmeyin. Doktorluk üzere bir aziz mesleği oraya onu dayamak herbiçimde pek de insani değildir.”

İşte Erdoğan’ın o konuşması: