Çevre Bakanı Bhupender Yadav Çita Ölümleri Üzerine

KozmikRüya

New member
Mart ve Nisan aylarında üç çita öldü.


Yeni Delhi:

Madhya Pradesh’teki Kuno Ulusal Parkı’nda üç ay içinde üç çita ve bir o kadar yavru ölürken, Birlik Çevre Bakanı Bhupender Yadav Perşembe günü “Olanların sorumluluğunu üstleniyoruz” dedi, ancak yer değiştirme projesinin büyük bir başarı olacağını iddia etti.

Başbakan Narendra Modi, Namibya’dan gelen sekiz benekli kediden oluşan ilk grubu geçen yıl 17 Eylül’de Madhya Pradesh’teki Kuno’daki bir karantina muhafazasına saldı. Bu tür ikinci bir yer değiştirmede, 12 çita Güney Afrika’dan uçakla getirildi ve 18 Şubat’ta Kuno’ya bırakıldı.

Mart ve Nisan aylarında üç çita öldü. Kalan 17 yetişkin çitadan yedisi şimdiden doğaya salındı. Üç yetişkin çitanın ve Namibya dişi çitası Sisaya’dan doğan dört yavrudan üçünün ölümü, birkaç uzmanın habitatın uygunluğu ve vahşi yaşam yönetimi hakkında sorular sormasına neden oldu.

“Uluslararası bir proje ve ölüm oranını önceden tahmin etmiştik. Raporumuzda da bahsediliyor (çita tanıtım eylem planı). Çitalardan biri daha Hindistan’a gelmeden rahatsızlandı. Diğer ikisinin ölüm nedenlerini bildirdik ( yetişkin) çitalar.

“Üç yavru aşırı sıcaktan öldü. Sıcaklık 47 dereceye yükseldi… Ne olduysa sorumluluğunu alıyoruz. Ancak proje büyük bir başarı olacak ve tüm ülke bundan gurur duyacak.” Times Network’ün toplantısında bir soruya yanıt.

Geçen hafta iki çita yavrusunun ölümüyle ilgili haberlerin ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra Merkez, Çitaları yeniden dünyaya getirme programının ilerleyişini gözden geçirmek ve izlemek için 11 üyeli üst düzey bir yönlendirme komitesi kurdu.

Projede yer alan hükümet ve uzmanlar, ölümlerin normal aralıkta olduğunu ileri sürdüler. Çitaların yeniden yerleştirilmesine yönelik eylem planı, yer değiştirmenin ilk yılında yüzde 50’ye varan ölüm oranı öngörüyordu.

Yürütme kurulu ilk kez Çarşamba günü toplandı ve Haziran ayının üçüncü haftasına kadar ikisi dişi olmak üzere yedi çitayı daha doğaya salmaya karar verdi.

()
 
Üst