Damat Rajasthan'da Rs 5 lakh Dowry'yi geri döndürür, övgü kazanır

KozmikRüya

New member
Jaisalmer:

Düğün ritüelleri arasında çeyiz olarak 5.51.000 Rs'yi verilen 30 yaşındaki bir damat, parayı yakında Rajasthan'ın Jaisalmer'ındaki relatia ve köylüler arasında yaygın bir övgü kazanarak törenden gelinin ailesine geri verdi.

Bir kamu hizmetleri adayı olan Paramveer Rathore, 14 Şubat'ta Karaliya adlı küçük bir köyde Nikita Bhati ile evlendi.

“Tilak” töreni kısa süre sonra başladı ve damat kayınvalidesi tarafından hediyelerle duş aldı. Kırmızı bir bezle dekore edilmiş ve 5.51.000 Rs değerinde nakit ile dolu bir tabak, ancak herkesin dikkatini çekin.

“Bana parayı sunmaya çalıştıklarında, arama (çeyiz) uygulamasının toplumda var olmaya devam ettiğini görünce üzüldüm. Hemen reddedemedim, bu yüzden ritüellerle devam etmek zorunda kaldım. Babamla konuştum ve Diğer aile üyeleri ve parayı iade etmemiz gerektiğini söyledi. “Dedi.

Paramveer Rathore bir kamu hizmetleri adayıdır.

“Ben bir kamu hizmetleri adayım ve çok çalıştım, bu yüzden eğitimli insanlar bir değişiklik yapmazlarsa, o zaman kim yapacak. toplumda?

Rathore, toplumda bir değişiklik yapmaya çalışmanın eğitimli insanlara kalmış olduğunu söyledi. “Aniden olmayacak ama bir yerden başlamalıyız,” dedi hey.

Nikita Bhati lisansüstü bir öğrencidir.

Nikita Bhati lisansüstü bir öğrencidir.

Rathore'un babası Ishwar Singh, çiftçi olan Ishwar Singh, benzer duyguları yineledi. “Bugün, kadınlar ülkeyi her alanda temsil ediyorlar. Bu yüzden parayı kabul etmek için anlaştık. Ritüellerin bir parçası olarak sadece bir hindistancevizi ve bir rupi parasını kabul ettim. Tüm parayı iade ediyoruz. Bu uygulamayı durdurmalıyız Çeyiz, “dedi.

Düğün töreninden sonra Bay Rathore, karısı ile Pali'deki köyüne döndü. Lisansüstü bir öğrenci olan yeni evli kadın, orada sınavları için ortaya çıktı.

Karaliya'ya geri döndüğünde, kadının ailesi ve köylülere Bay Rathore'un jestinden etkileniyor.

Bhawani Singh Bhati, “Pali'den gelen Baraat bir örnek oluşturdu. Gelin, dedi.

(Sreekant Vyas'ın girdisi ile)