Delhi BJP, Geçiş Teklifini İddia Eden AAP'den Atishi'ye Dava Açtı

KozmikRüya

New member
Atishi, BJP'nin kendisine görev değişikliği teklif ettiğini iddia etti

Yeni Delhi:

BJP'nin Delhi birimi, Aam Aadmi Partisi (AAP) lideri ve bakan Atishi'nin, BJP'nin kendisine geçiş talebiyle yaklaştığını iddia etmesinin ardından bir hakaret bildirimi gönderdi. Delhi BJP başkanı Virendra Sachdeva bugün medyaya bildirimi gönderdiklerini ve Bayan Atishi'den kamuya açık bir özür talep ettiklerini söyledi.

“Atishi kendisine kimin, nasıl ve ne zaman yaklaştığına dair kanıt sunamadı. AAP Delhi'de bir kriz yaşıyor, bu yüzden de hayal kırıklığından dolayı bu tür temelsiz iddialarda bulunuyorlar. Ancak onun bu yanına kalmasına izin vermeyeceğiz.” söz konusu.

Dün basın toplantısında Bayan Atishi şunları söyledi: “BJP bana çok yakın biri aracılığıyla ulaştı. Benden BJP'ye katılmamı istediler ve bunun siyasi kariyerimi kurtaracağını söylediler. Eğer değişmezsem beni tehdit ettiler. ED (İcra Müdürlüğü) beni bir ay içinde tutuklayacak.”

Ayrıca kendisi ve diğer üç AAP liderinin (Delhi bakanı Saurabh Bharadwaj, AAP milletvekili Raghav Chadha ve parti MLA Durgesh Pathak) önümüzdeki birkaç ay içinde tutuklanabileceğini de iddia etti.

BJP adına kendisine başvuran kişinin, iktidar partisinin “AAP'deki herkesi ezmeye karar verdiğini” söylediğini söyledi.

“Önce AAP liderliğindeki herkesi hapse attılar. Satyendra Jain, Manish Sisodia, Sanjay Singh ve şimdi de Başbakan Arvind Kejriwal tutuklandı. BJP'nin planı önümüzdeki iki ay içinde dört AAP liderini daha tutuklamak. Beni tutuklayacaklar. , Saurabh Bharadwaj, Durgesh Pathak ve Raghav Chadha” dedi. Sanjay Singh kefaletle serbest bırakıldı ve bugün serbest bırakılacak.

Bay Sachdeva bugün Delhi bakanına, iddialarını kanıtlamak için telefonunu bir soruşturma kurumuna göndermesi konusunda meydan okudu.

Delhi BJP'nin avukatı, partinin Atishi'ye “yanlış, iftira niteliğinde ve uydurma” olarak nitelendirdiği ifadesini geri çekmesi için bir hakaret bildirimi gönderdiğini söyledi. Avukat, iddiasını kanıtlayamazsa daha fazla yasal adım atacaklarını söyledi.