Delhi Techie'nin İntiharına Benzer Bir Vaka Gördüğünde

KozmikRüya

New member
Arvind Bharti 15 Aralık 2017'de intihar ederek öldü.

Yeni Delhi:

Bengalurulu bir teknisyenin, görüşmediği eşi ve ailesi tarafından taciz edildiği iddiası nedeniyle intiharı büyük bir tepkiye yol açarken, benzer bir işkence ve korkutma vakası Delhi'de de yaşanmıştı; burada bir adam, haksız yere tecavüze karıştığı iddia edildikten sonra intihar ederek ölmüştü. ve 2017 yılında çeyiz davaları.

O zamanki sorumlu Sarita Vihar Karakoluna gönderilen yazılı bir şikayet ve Arvind Bharti tarafından yazıldığı iddia edilen bir intihar notu, karısı Richa'nın kendisini ve ailesini çeşitli eylemlerle haksız yere suçladığını ve boşandıktan sonra bile onları sahte davalarla taciz ettiğini iddia etti.

Yamuna Vihar sakini Arvind Bharti, Richa tarafından kendisine “gece gündüz şantaja ve işkenceye maruz kaldığını” ve onun ölümünden yalnızca kendisinin sorumlu olduğunu söyledi. Ayrıca bu konuda polisten pek umudu olmadığını da söyledi.

Haberler, her ikisi de Hintçe yazılmış olan yazılı polis şikayetinin ve sözde intihar notunun kopyalarını gördü. Şikayet mektubu Bharti'nin ölümünden bir gün önce yazılmış olsa da polise ne zaman iletildiği belli değil.

Bir bilgisayar firmasına katılmadan önce fizyoterapist olarak çalışan Bharti, 15 Aralık 2017'de intihar ederek hayatını kaybetti. Richa, onun ölümünün ardından tutuklandı ve daha sonra kefaletle serbest bırakıldı. Davayla ilgili yargılama sürüyor.

Polise Şikayet Mektubu

Sarita Vihar Polisine yazdığı altı sayfalık mektubunda Bharti, karısının onu aşırı adım atmaya nasıl zorladığını anlattı. Kendisinin ve Richa'nın 2008'de bir aşk evliliği yaptığını ancak Richa'nın kendisine ve ailesine karşı davranışlarının bundan sonra büyük ölçüde değiştiğini söyledi.

Bharti, “Polise asılsız şikayetlerde bulunuyordu, bu yüzden sadece birkaç gün birlikte kaldık. Daha sonra bana karşı sahte bir çeyiz davası açtı. 2013 yılında Delhi mahkemesi tarafından davadan ihraç edildim” dedi.

Çiftin 2016 yılında yollarını ayırdığını ancak iddia edilen tacizin hâlâ durmadığını söyledi. Richa, ona hakaret etmek için sık sık Bharti'yi ofisine ve koçluk enstitüsüne kadar takip etti ve eylemlerinin aynı zamanda işine mal olduğunu iddia etti.

Bharti ayrıca eski karısının bir zamanlar kendisine karşı sahte bir tecavüz davası açtığını da iddia etti. “Polis bana fiziksel ve zihinsel olarak işkence yaptı ve şikayetimi (ona karşı) kaydetmeyi reddetti. Uzlaşmaya varıldı ve beni Richa'nın evine gönderdiler, burada ailesi beni soydu ve bir odaya kilitledi. Bana içecek su da verilmedi. “Ne de yiyecek yiyecek var” dedi.

Bharti, Richa'nın günler sonra kardeşi Vipin'in polisle birlikte onu kurtarmaya gelmesi üzerine kendisine karşı yeni bir tecavüz davası açtığını söyledi.

Bharti, Richa'nın para talepleriyle kendisine sık sık baskı yaptığını iddia etti. “…Kimseye şikayet bile edemiyorum çünkü hakkımda bir iftira davası daha açılacağını biliyorum” dedi.

Bir keresinde Richa'nın ona “Bana hiçbir şey yapamadın. Polis ve İnsan Hakları Komisyonu bile senin ve babanın şikayetini kabul etmedi” dediğini söyledi.

Polise İnanç Yok

Bharti, Richa'nın asılsız şikayetlerinin her zaman kayıt altına alınması nedeniyle ona şantaj yapmasının ve tehdit etmesinin kolay olduğunu iddia etti.

Bir keresinde Richa'nın ofisteki dizüstü bilgisayarını, cüzdanını, bisiklet belgelerini, parasını ve 32 lakh Rs tutarındaki çeki içeren şirket faturasını içeren çantasını zorla aldığını iddia etti.

“Son kez Richa dinliyorum ve kendimi öldürüyorum. Yoksa her gün bu şekilde öleceğim” diye ekledi.

İntihar notu

Dört sayfalık notta Bharti, “son mektubunu” yazdığını söyledi ve ailesini onun ölümüne yas tutmamaya çağırdı. Richa tarafından zorla götürüldüğü bildirilen eşyaların ve bazı arkadaşlarına borçlu olduğu paranın ayrıntılarını verdi.

Ailesine de hayatlarına devam etmeleri çağrısında bulundu. “Tanrı onu (Richa) cezalandıracak” dedi.

Şöyle devam etti: “Gece gündüz acı çekiyordum ve bir gün bu aşırı adımı atmak zorunda kalacağımı biliyordum… Çok yorgunum ve bir saniye daha acı çekemem. Lütfen Richa'ya karşı harekete geçmeyin. .. Ben artık hayatta olmayacağım ve senin hayatın da mahvolabilir.”

'Onu Bugün Bile Özlüyorum'

Arvind'in annesi oğlunu özlediğini söyledi. “Arvind'in fotoğrafını duvara asmıyorum çünkü onu bugün bile özlüyorum. Eski eşi tutuklandı ve daha sonra kefaletle serbest bırakıldı. Konu hâlâ mahkemede” dedi.

Yorum yapmak için Richa'ya ulaşılamadı.