Hindistan Kökenli Adam Kanada'da Nefretle Karşı Karşıya, 'Hindistan'a Dönmesi' Söylendi

KozmikRüya

New member
Kadın Bay Annamalai'ye 'Hindistan'a dönmesini' söyledi.

Hindistan kökenli Kanada vatandaşı Ashwin Annamalai, ülkenin Hint halkına karşı işlenen nefret suçlarında “rahatsız edici bir artış” yaşandığına dair endişelerini dile getirdi. Artan endişeler, Hindistan ile Kanada arasında devam eden diplomatik düzeydeki gerilimlerle örtüşüyor. Bay Annamalai, mikroblog sitesi X'te, kendisinin yanlışlıkla Hindistan vatandaşı olduğunu düşünen bir kadının ırkçı saldırısının hedefi olarak görüldüğü bir Haber paylaştı. Deneyimi derinden rahatsız edici olarak tanımladı ve bu tür olayların giderek daha sık hale geldiğini de sözlerine ekledi.

“Bir zamanlar misafirperver Kitchener-Waterloo topluluğu, özellikle farklı etnik kökenden insanlara karşı nefrette rahatsız edici bir artış gördü. İşte bugün yaşadıklarımın kişisel bir anlatımı: Ben yürüyüşe çıktığımda rastgele bir kadın bana parmağını uzattı ve nefret kustu. Erb/Avondale'de yanlış bir şekilde benim Hintli olduğumu ve hemen ayrılmam gerektiğini düşündü. Ona çok kibar bir şekilde meydan okuduğumda ırkçı söylemlerini sürdürdü… Ayrıca toplulukta İngilizce konuşmayan siyahi insanların olmasından da rahatsızdı. ayrılmam gerekiyor” diye Habernun başlığına yazdı.

Videoyu buradan izleyin:

YANLIŞ OLARAK Hintli olduğumu ve hemen ayrılmam gerektiğini varsaydı. Ona çok kibar bir şekilde meydan okuduğumda ırkçı söylemlerini sürdürdü… Ayrıca toplumda siyahi insanların olmasından da rahatsız oluyor. Ayrıca beni İngilizce konuşmamakla ve ayrılmam gerektiğiyle suçluyor.

— Ashwin Annamalai (@ignorantsapient) 15 Ekim 2024
Bay Annamalai ayrıca Canadian Broadcasting Corporation'ın, Kanada'da polis tarafından bildirilen en yüksek nefret suçları oranına sahip Waterloo bölgesi başlıklı bir haber raporunun bağlantısını da paylaştı.

Yorum başlığında “Bu münferit bir olay değil Kanada İstatistiklerinden elde edilen yeni veriler, Waterloo bölgesinin Kanada'da polis tarafından bildirilen en yüksek nefret suçları oranına sahip olduğunu ortaya koyuyor” diye yazdı.