Hindistan, Temmuz Ayında Yeşil Hidrojen Üzerine 3 Günlük Küresel Konferans Düzenleyecek

KozmikRüya

New member
Yeni ve Yenilenebilir Enerji Bakanlığı’nın konferansı, yeşil hidrojen manzarasını araştırıyor.


Yeni Delhi:

Merkezi hükümet, 5-7 Temmuz tarihlerinde ulusal başkentte yeşil hidrojen üzerine üç günlük bir uluslararası konferans düzenleyecek.

Hükümet Çarşamba günü Vigyan Bhawan’da yapılacak etkinliğin, tüm yeşil hidrojen değer zincirindeki son gelişmeleri ve gelişen teknolojileri tartışmak için küresel bilim ve sanayi topluluğunu bir araya getireceğini söyledi.

Yeni ve Yenilenebilir Enerji Bakanlığı, “Konferans, sektör paydaşlarının sektördeki gelişen yeşil hidrojen manzarasını ve inovasyon odaklı çözümleri keşfetmelerini sağlayacak.” dedi.

Konferansta hidrojen üretimi, depolanması, dağıtımı ve sonraki uygulamalara ilişkin alana özgü araştırma etkileşimlerinin yanı sıra yeşil finansman, insan kaynakları becerilerinin geliştirilmesi ve başlangıç girişimleri de tartışılacak.

Yeni ve Yenilenebilir Enerji Bakanlığı Sekreteri Bhupinder Singh Bhalla, 2030 yılı Ulusal Yeşil Hidrojen Misyonu kapsamında yıllık 5 milyon ton temel üretim hedefine ulaşmak için yeşil hidrojen ekosisteminin önemli olduğunu söyledi.

“Dünyadaki elektrolizör üretim kapasitesi çok sınırlı, bu kapasitenin Hindistan’da ortaya çıkması gerekiyor. Ve bunun için, elektrolizör üretimi ve ayrıca üretim sürecinin çeşitli bireysel bileşenleri için uygun teknolojiyi öğrenmemiz ve benimsememiz önemlidir. ” diye ekledi Bay Bhalla.

Bu arada, Ocak ayı başlarında Birlik Kabinesi, Hindistan’ı bu tür teknolojilerin üretimi, kullanımı ve ihracatı için küresel bir merkez haline getirmeyi amaçlayan Ulusal Yeşil Hidrojen Misyonunu onayladı.

Yeşil hidrojen misyonu, kademeli olarak sanayi, ulaşım ve enerji sektörlerinin karbondan arındırılmasına, diğerlerinin yanı sıra ithal fosil yakıtlara olan bağımlılığın azalmasına yol açacaktır.

Hindistan, enerji ihtiyacının önemli bir bölümünü ithalat yoluyla karşılıyor ve bu yeşil hidrojen misyonu, ithal yakıta bağımlılığı azaltmak için bir yol olarak görülüyor.

Misyon için ilk mali harcama, araştırma ve geliştirme faaliyetlerini içeren 19.744 Rs crore olarak belirlendi.

Bu misyon kapsamında hükümet, yıllık yeşil hidrojen üretimini 5 milyon tona çıkarmayı, yaklaşık 125 gigawatt’lık yenilenebilir enerji kapasitesi eklemeyi, yatırımlarda 8 lakh crore’u, lakh’ları istihdamı ve en önemlisi kümülatif olarak 1 lakh crore’u aşan azalmayı hedefliyor. fosil yakıt ithalatı

Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, 2021-22 Bütçe Konuşmasında yeşil enerji kaynaklarından hidrojen üretmek için bir Ulusal Hidrojen Misyonu başlatmayı önerdi.

Hindistan, elverişli coğrafi koşulları ve bol miktarda doğal element bulunması nedeniyle yeşil hidrojen üretiminde büyük bir avantaja sahiptir.

Başbakan Narendra Modi, 15 Ağustos 2021’deki Bağımsızlık Günü konuşmasında Ulusal Hidrojen Misyonu’nun lansmanını duyurdu.

“Bugün Hindistan’ın gösterdiği her çaba arasında, Hindistan’a iklim açısından büyük bir sıçrama yapmasına yardımcı olacak şey Yeşil Hidrojen alanıdır. Yeşil Hidrojen hedefine ulaşmak için bugün Ulusal Hidrojen Misyonu’nu duyuruyorum. Bu üç renkli tanık olarak,” demişti Başbakan Modi Kızıl Kale’nin surlarından.

(Bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak yayından otomatik olarak oluşturulmuştur.)
 
Üst