“Hitler’i beğeniyorum” kelamı başına bela oldu

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Son periyotta yaptığı ırkçı açıklamalarla ve Yahudi zıddı telaffuzlarıyla tartışmaların odağında olan Kanye West, gündemden düşmüyor. Chicago Sanat Enstitüsü ünlü rapçinin fahri doktorasını tartışma yaratan açıklamaları niçiniyle iptal ettiğini duyurdu.

bir süre evvel Yahudi aykırısı ırkçı sözler kullanan ve bu yüzden hem biroldukca markayla iş birliği fırsatını yitiren birebir vakitte Twitter hesabı kapatılan Kanye West, “Hitler’i beğeniyorum” tabiriyle bir daha gündem olmuştu.

DOKTORASI İPTAL EDİLDİ

The Chicago Sun-Times’ta yayınlanan haberde, rapçinin Yahudi aykırısı yorumları ve siyahileri maksat alan kelamları niçiniyle Chicago Sanat Enstitüsü tarafınca verilen fahri doktorasının iptal edildiği açıklandı.

Adını yasal olarak ‘Ye’ halinde değiştiren rapçi sanat dünyasına yaptığı katkılardan dolayı 2015 yılında doktora derecesini almıştı.

Öte yandan, öğrencilerin bu unvanın rapçiden alınması için imza kampanyası başlatmış olduğu ve 4 bin imza toplandığı bilniyor.

Kanye West, son olarak yüzü büsbütün kapalı bir biçimde kameraların karşısına çıkmıştı. Beyaz üstünlükçü olarak bilinen siyaset yorumcusu Nick Fuentes ile birlikte tartışma programına katılan West, burada da ırkçı açıklamalar yapmaya devam etti. Elinde bir İncil ile kameraların karşısına çıkan West, “Ben Hitler’i beğeniyorum” dedi.

“İNSANLAR NAZİLERİ KÖTÜLEMEYİ, BIRAKMALI”

West, “İnsanlar Nazileri kötülemeyi bırakmalı. Hitler 6 milyon kişiyi öldürmedi bu istatistiksel bir yanlış. Ben burada şoke edici olmak istemiyorum. Hitler’i beğeniyorum. Soykırım o denli olmadı” dedi.

Hitler’in 6 milyon Yahudi’nin mevt buyruğunu vermediğini tez eden West, “Ben Hitler hakkında uygun şeyler de görüyorum. herkesin masaya bir paha getirdiğini düşünüyorum, bilhassa de Hitler’in. Almanya, bir noktada düzgün bir başkan tarafınca yönetildi” tabirini kullandı.