İstanbul’da kazazedeye çarparak vefatına niye oldu: 22 yıl isteniyor

KozmikRüya

New member
İstanbul’un Sultangazi ilçesi TEM otoyolunda, maddi hasarlı trafik kazası daha sonrası tutanak tutan kazazedeler ve bakılırsavli polis memuruna çarparak, bir kişinin vefatına, biri polis iki kişinin de faydalanmasına niye olduğu savıyla yargılanan Caner Erdoğan hakkında istenen ceza aşikâr oldu.

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Caner Erdoğan getirildi.

Kazada ölen Dursun Sağlam’ın kardeşi Mustafa Sağlam ile oğlu Ali Abbas Sağlam, şikayetçi Yılmaz Bölüktaş ve taraf avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.

“Bir şişe alkol aldım, abartılacak bir şey değil”

DHA’da yer alan habere bakılırsa sanık Caner Erdoğan o gece 23.00 sıralarında, bir şişe alkol aldığını söyleyerek “Araba kullanacak durumdaydım. Abartılacak bir şey değil.” dedi.

Olay yerinde kâfi güvenlik tedbirlerinin alınmadığını söyleyen sanık Caner Erdoğan, “Beni kaza bölgesine iten öteki bir araç vardı. Sarıyer istikametinden TEM otoyolunda orta şeritte giderken, kendimi sol şeride attım. Kısa müddette kaza yapan araçla karşı karşıya kaldım. Polis kaza yerine 65 metre kala dubalama yapmıştı. Aydınlatma yahut öteki bir tedbir de yoktu. Sonuna kadar frene bastım, bir ses geldi ve daha sonrasında kaza oldu. Kısa mühlet daha sonra kendime geldim. Cam ve frenler patlamıştı, hava yastığı açıktı.” dedi.

“Herkesten hakkını helal etmesini istiyorum”

Pişmanlık yaşadığını söyleyen sanık Erdoğan, “Keşke o yola girmeseydim. Herkesten epey özür diliyorum. Mahkeme huzurunda herkesten hakkını helal etmesini istiyorum, tek isteğim bu.” diye konuştu.

“Abim 30 metre ileriye sürüklenmişti”

Dursun Sağlam’ın kardeşi Mustafa Sağlam ise arabası kendisinin kullandığını belirterek, “Gazi Mahallesi’ni geçtim, yolda kaza olmuştu. Önümdeki otomobil, kazayı görür görmez apansız durdu. Ben de vurmamak için sola kırdım. Karşıdan gelen aracı görür görmez de sağa kırdım ve bariyere vurdum. Bizde fazlaca bir şey yoktu, eşim ve abim yavaşça yaralıydık.

Eşim ambulansla hastaneye gdolayılecekti. Ben de ağabeyimle birlikte otomobilin yanında duruyorduk. Polis geldi, evraklarımızı sordu. O esnada bir ses duydum rüzgar üzere bir araç benim otomobilime vurdu. Ben yere savruldum beyin travması yaşadım, abim ise 30 metre ileriye sürüklenmişti.”
dedi.

“Sanığın kullandığı otomobil rüzgar gibiydi”

Yolda güvenlik tedbirlerinin olduğunu söyleyen Mustafa Sağlam, “Üç şerit yol kapalıydı. İleride dubalar vardı. Hatta ek tedbir olsun diye, otomobilimin kırık tamponunu dubaların da ilerisine gdolayıp bıraktım. Sanığın kullandığı otomobil rüzgar üzereydi. İki bira içti rüzgar üzere geldi bizi savurdu. Sanıktan şikayetçiyim.” diye konuştu.

“Mesleğime dönüp dönmeyeceğim aşikâr değil”

Polis memuru Yılmaz Bölüktaşı da “Kazaya gittiğimizde karayolları grupları yola duba koymuştu. Dubalar kâfi düzeydeydi. Araçların zirve lambası açıktı, benim üstümde yelek vardı. Kısa müddet daha sonra bir otomobil çarptı bana. Sanığın kullandığı araç sol şeritten geldi ve bana çarptı.

3 ay hastanede ve 15 gün ağır bakımda kaldım. Sol ayağımda sekme var. Kalça kısmımın altında organ kaybım var. Kazadan dolayı iş bakılırsamezlik raporu aldım. Mesleğime dönüp dönmeyeceğim hala belirli değil, malulen emeklide olabilirim. Şikayetçiyim.”
diye konuştu.

“Alkollü ve tam kusurlu”

Davayla ilgili görüşünü açıklayan savcı, sanık Caner Erdoğan’ın kaza yerine denetimsiz giriş yaptığını, olay yerindeki kazazedeler ve polis memuruna çarptığını belirtti.

Erdoğan’ın olay günü 1.03 promil alkollü olduğu bildirilen mütalaada, olay yeri inceleme ve İsimli Tıp Kurumu (ATK) Trafik İhtisas Dairesi’nin raporuna bakılırsa sanığın tam kusurlu olduğu vurgulandı.

Savcı görüşünde polis memuru Yılmaz ve maktul Dursun Sağlam’ın olayda kusursuz olduğunu söz ederek, sanık Caner Erdoğan’ın ‘Bilinçli taksirle vefata ve faydalanmaya niye olma’ kabahatinden 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6 aya kadar mahpus cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Caner Erdoğan’ın tutukluluk halinin devamına, taraf avukatlarının mütalaaya karşı savunma yapmaları için müddet verilmesine karar verilerek, duruşma erteledi.

Birinci dubadan 230 metre daha sonra durabildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca hazırlanan iddianamede, 3 Ağustos 2021 tarihinde TEM otoyolu Edirne İstikameti Avrupa Konutları karşısında yolun sol şeridinde maddi hasarlı bir kaza olduğu, polisler tarafınca olay yerinde güvenlik tedbirleri aldığı anlatıldı.

Polis takımlarının kaza tespit tutanağı tuttuğu sırada, Caner Erdoğan’ın kiralık bir araçla çok süratli ve alkollü olarak inançlı alan içerisine evvel dubalara, akabinde Mustafa Sağlam ve maktul Dursun Sağlam’a çarptığı anlatıldı.

Çarpmanın tesiriyle maktulün 67 metre, polis memuru Yılmaz Bölüktaş’ın ise 5 metre ileriye düştüğü belirtilen iddianamede, şüphelinin çok süratli olması niçiniyle birinci dubalama yerinden 230 metre ileride durabildiği açıklandı.