Karnataka Meclis Konuşmacısı 18 BJP Yasama Meclisi'nin askıya alınmasını iptal ediyor

KozmikRüya

New member
Bengaluru:

18 BJP MLA'nın Karnataka Yasama Meclisi'nden altı ay boyunca askıya alınmasından iki aydan fazla bir süre sonra, Pazar günü konuşmacı UT Khader askıya alındı.

Karar, Bay Khader tarafından Bakan Siddaramaiah, Başbakan Yardımcısı DK Shivakumar, Muhalefet R Ashoka lideri ve Hukuk ve Parlamento İşleri Bakanı HK Patil ile yaptığı toplantıdan sonra açıklandı.

Benzeri görülmemiş bir hareketle, 18 BJP MLA'sı 21 Mart'ta “disiplinsiz” ve konuşmacıyı “rahatsız edici” göstermek için Meclis'ten altı ay boyunca askıya alındı ve liderlik yapmayı reddettikçe Marshals tarafından zorla tahliye edildi.

Bay Khader, “Askıya almayı önerdiğimi düşündüm, Meclis bir karar yoluyla onay verdi. Bu nedenle, bugün Meclis ve Başbakan, Başbakan Yardımcısı, Hukuk Bakanı ve Muhalefet Lideri benimle görüştü. Belirtilen koşullar ve yasa koyucu olarak işlev görmelerine izin vermek.”

Gazetecilere konuşarak, “Süspansiyon mutlu bir şekilde iptal edildi. Koşullar yok. Bu yasama organları düşmanlarımız değil, olay o an uyguntu. Bu tür olayların tekrarlamamasını sağlamak için ben de harekete geçtim.”

Ayrıca yasa koyucuların hatalarını fark ettiklerini ve Yasama Komitesi toplantılarına ve resmi turlara katılamayacaklarını anlamaları olduğunu söyledi. Hey, konuşmacı olarak kapasitesinde, MLA'ların saygısını korumak onun görevidir.

“Bir davranış aramayı tekrarlamayacaklarından eminim. Onlara olan inançla askıya alınmayı iptal ettim,” dedi hey, kararın bir sonraki oturum sırasında Meclis tarafından onaylanacağını da ekledi.

Süspansiyona yol açan olay, Meclis'in bütçe oturumunun son gününde meydana gelmişti; BJP MLA'ların kamu sözleşmelerinde Müslümanlara Cent rezervasyonu yoluyla 4'e karşı 4'e karşı büyük protestodan sonra ve işbirliği bakanı Kn Rajanna'ya karşı “bal tuzağı” girişiminde bulunduğu iddia edilen bir yargı örneği talep etti.

O gün meclisin içindeki protesto sırasında, bazı BJP yasa koyucuları podyuma tırmandı ve konuşmacı sandalyesini çevreledi; Hoparlörde az sayıda MLA kağıt fırlattı ve Marshals, konuşmacının sandalyesini çevreleyen BJP MLA'larını zorla tahliye etmek zorunda kaldı.

Süspansiyonun iki aylık olduğunu belirten konuşmacı, tüm yasama organlarının olaydan pişman olduklarını ve sandalyeye herhangi bir çelişkili göstermeyi düşünmediğini söyledi.

Heer, Ashoka'nın da bu konuda onunla birkaç kez temasa geçtiğini ve pişmanlığı ifade eden bir mektup gönderdiğini ve arama olaylarının tekrarlanmayacağından emin olduğunu söyledi.

Khader, “Hey (Ashoka), yasa koyucunun görevlerini yerine getirmesine izin vermeyi amaçlayan kararı yeniden gözden geçirmeyi talep etmişti. Hey bu konuda Başbakan ve Hukuk Bakanı ile konuşuldu. Bu konuda bana iletişim kurdu.” Dedi.

Karnataka Valisi Thaawarchand Gehlot geçen ay, 18 BJP MLA'nın askıya alınmasını iptal etme ve bu konuda gerekli adımları atma talebini dikkate almak için Başbakan ve Konuşmacıya yazmıştı.

The suspended mlas Were Bjp Chief Whip Doddanagouda Patil, Former Deputy CM CN Ashwath Narayan, SR Vishwanath, BA Basavaraju, Mr Patil, Chanabasappa, B Suresh Gowda, Umanath Kotyan, Sharanu Salagar, Dr Shailendra Beldale, Yashpal Suvarna, BP Harish, Bharath Shetty, Dheeraj Muniraju, Chandru Lamani, Muniratna ve Basavaraj Mattimud.

Süspansiyonun mahkemeye giderlerse bir aksilikten korkan olup olmadığı sorulduğunda, Khader bu tür şeyleri tartışmaya gerek olmadığını ve konuşmacının belirli bir gücü olduğunu söyledi. “Durum geldiğinde, tartışalım. İki aylık zaman vardı, hiç kimse (MLA) hiçbir yere gitmedi,” dedi hey.

Valinin müdahalesinin ve BJP'nin önümüzdeki oturum sırasında askıya alma işlemini kullanma planlarının onu iptal etme kararına yol açıp açmadığı sorusuna yanıt vererek, konuşmacı, “Tartışmak istemiyorum. Kimse konuşmacının kararına doğrudan müdahale edemez. Daha sonra, 'X' -SPEAKE -SPEAK KHADER üzerindeki bir görevde 18 mlas'ın askıya alınması için bir görevde.

“Bu vesileyle, son iki aydır MLA'ların hakkını geri yüklemek için bu mücadelede sabır, kısıtlama ve disiplinle işbirliği yapan 18 MLA ve parti liderlerini tebrik ediyorum.”

(Başlık hariç, bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve sendikasyonlu bir yemden yayınlanmıştır.)