Kayseri’de babasını öldüren kıza 10 yıl mahpus cezası

KozmikRüya

New member
Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde hengame ettiği babası Cumali C.’yi bıçaklayarak öldüren 16 yaşındaki tutuklu C.C., mahkemedeki duruşmasına cezaevinden SEGBİS ile katıldı.

10 yıl mahpus cezası

Duruşma öncesinde mütalaasını açıklamayan savcı, tutuklu sanığın ‘üst soydan akrabayı öldürmek’ hatasından cezalandırılmasını talep etti.

Mahkemeye heyeti, yapılan yargılama kararında C.C.’ye ‘üst soydan akrabayı öldürmek’ hatasından 10 yıl mahpus cezası verdi.

“Babamı bıçaklamaya başladım.Yorganla bana mahzur olmaya çalıştı”

C.C., bundan evvelki duruşmada yaptığı savunmada, “Babam, annemi aldatıyordu. Boşanma aşamasındaydılar. Babamdan hiç sevgi bakılırsamezdim. Toplumsal medyadan yaptığım bir konuşmayı gördü, yanlış anladı. Tartıştık, hengame ettik, daha sonra ortadan birkaç ay vakit geçti. Elime 2 bıçak aldım. Babam uyurken yanına gittim. Duymasını istediğim birtakım kelamlar söylemiş oldum. Uyanmadı. Başında bir süre bekledim akabinde odaya gidip bir süre ailemi düşündüm, akabinde da babamı öldürmeye karar verdim. Babamı bıçaklamaya başladım. Yorganla bana pürüz olmaya çalıştı. Annem de sesi duyarak beni babamın üzerinden almaya çalıştı. Babamın boğazını sıkmaya başladım. Gözleri oynuyordu. Hareket etmiyordu. Odama giderken, babam ölmemişti. Annem, polise haber verdi. Polisler gelene kadar da odamda bekledim” demişti.

OLAY

1 Ağustos 2021’de Kayseri’nin Melikgazi ilçesine bağlı Gesi Fatih Mahallesi Saffet Arıkan Bedük Caddesi’nde meydana gelen hadisede, 15 yaşında olan C.C. ile babası Cumaali C. (42) içinde bilinmeyen niçinle tartışma çıktı.

Tartışmanın büyümesi üzerine C.C., eline geçirdiği bıçağı babasını göğsünden, boynundan ve sırtından bıçakladı. Haber verilmesi üzerine olay yerine sıhhat ve polis grupları sevk edildi.

Sağlık gruplarının olay yerindeki birinci müdahalesinde Cumaali C.’nin kalbine isabet eden bıçak darbesi niçiniyle hayatını kaybettiği belirlendi.

C.C. cürüm aleti ile olay yerinde gözaltına alınırken, Cumaali C.’nin cansız vücudu yapılan incelemenin akabinde hastane morguna kaldırıldı.