Komşusunu darp etmişti… Halil Sezai söz verdi

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Müzikçi Halil Sezai savcılıkta kuşkulu sıfatıyla tabir verdi

Daha önce darbettiği komşusu Hüseyin Meriç’e yönelik söylemiş olduği kelamlar niçiniyle hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ‘Tehdit’ ve ‘Hakaret’ cürümlerinden soruşturma başlatılan Halil Sezai Paracıkoğlu, Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na avukatıyla birlikte gelerek kuşkulu sıfatıyla tabir verdi.

Basın Kabahatleri Soruşturma Bürosu’nda yaklaşık yarım saat tabir veren Paracıkoğlu’nun sözünde “Kimseye yönelik tehdit ve hakarette bulunmadım. Konserde sohbet ediyordum, suçlamayı kabul etmiyorum” formunda beyanda bulunduğu öğrenildi. Paracıkoğlu, savcılıkta söz vermesinin akabinde adliyeden ayrıldı.

NE OLMUŞTU

Tuzla’da 15 Eylül 2020’de komşusunu darbettiği nedeni öne sürülerek Halil Sezai Paracıkoğlu, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede Halil Sezai Paracıkoğlu’nun ‘Alenen hakaret’, ‘Konut dokunulmazlığını ihlal’, ‘Silahla taammüden yaralama’, ‘Silahla tehdit’ ve ‘Mala ziyan verme’ kabahatlerinden 3 yıl 7 ay 15 günden 13 yıl 10 aya kadar mahpus cezası ile cezalandırılması isteniyordu.

Anadolu 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen birinci duruşmada Paracıkoğlu, 3 başka kabahatten toplamda 1 yıl 11 ay 17 gün mahpus cezasına çarptırılmış ve tutuklandıktan 42 gün daha sonra kararla bir arada tahliye olmuştu. (DHA)