Kral Charles ve Hint Müziği, Sanatı ve Yemeğine Olan Sevgisi

KozmikRüya

New member
74 yaşındaki Kral Charles, Hindistan’ı ilk kez 1980’de 32 yaşındayken ziyaret etti.

Yarın İngiltere’nin hükümdarı olarak taç giyecek olan Kral III. Charles’ın Hindistan ile özel bir bağı olduğuna inanılıyor. Hindistan’ı 10 kez ziyaret etmiş, Delhi Metrosu’nda gezintiye çıkmış, Churchgate Tren istasyonunda Mumbai’nin dubbawallas’ıyla tanışmış ve Hindistan’ın merhum Cumhurbaşkanı APJ Abdul Kalam ile tanışmış, Hindistan ve Kral III.

Londra’da Hint sanatını kutlayan bir kültür merkezi olan ‘Bhavan’ın bir yaşam üyesi olan King Charles, Hint sanatından hoşlanıyor. Akademi UK’nin eski direktörü Mir Mishra Kaushik, o zamanlar bir Prens olan Kral Charles’ın Hint klasik müziğine olan sevgisini açıkladığında bir olayı hatırlıyor. “Kral Prens iken bina açılışı yapılırken ofisimi ziyaret etti. Sitar’ın büyük bir hayranıdır. Pandit Ravishankar, Sultan Khan gibi onun için birkaç kez sahne aldı. Ofisimde bir sarangi vardı. ziyaret etti, enstrümana koştu ve bana sordu – Ah, Sultan Han’ı biliyor musun ve ben de Evet dedim!

Nisan 2018’de Kral Charles, bir Ayurvedik Mükemmeliyet Merkezi başlatmak için Londra’daki Bilim Müzesi’nde Başbakan Narendra Modi’yi ağırladı. British Asian Trust’ın Kurucu Başkanı olarak, King Charles’ın genellikle hayır işleriyle uğraştığı görülür. Birleşik Krallık’taki birçok Hintli gurbetçi, onu erişilebilir bir kraliyet olarak görüyor.

74 yaşındaki Kral Charles, Hindistan’ı ilk kez 1980’de 32 yaşındayken ziyaret etti. Buckingham Sarayı’ndaki eski bir iletişim görevlisi, “Hindistan’ı ilk kez 32 yaşında bir bekar olarak ziyaret ettiğinde, onu öptüğünde kalpleri ürpertti. bir Bollywood oyuncusu. Hindistan ve buradaki Hint diasporası ile özel bir bağı var. Onlarla pek çok ilişki yürütüyor. Harika ilişkinin devam edeceğinden eminim.”

Kral Charles’ın taç giyme törenine birkaç Hintli gurbetçi katılacak. Kralı Latince ilan edecek olan 48 King’s alimi arasında Londra’daki Westminster Okulu’nun Hint asıllı öğrencisi 16 yaşındaki Raaghav Das da olacak. Bu, fırsattan heyecan duyuyor ve Hindistan’ın Bihar kentindeki büyükanne ve büyükbabası da dahil olmak üzere ailesinin sıkı çalışmasını ve Hint değerlerini doğrulamanın onun yolu olduğunu düşünüyor.

“Büyükannem ve büyükbabam bu konuma ulaşmak için çok çalıştılar ve ben onlara her şeyin olabileceğini ve o zamandan bugüne ilerlemenin çok büyük olduğunu göstermek istiyorum. Umarım Abbey’de şarkı söylerken beni izlemekten gurur ve mutluluk duyarlar” dedi Das.

Genellikle ‘Küçük Hindistan’ olarak anılan Southall yakınlarındaki Batı Londra’da, Pazar günü Kral Charles’ın taç giyme törenini kutlamak için binlerce kişiye özel bir ziyafet sunmak için hazırlıklar yapılıyor. Ziyafette ayrıca Kral Charles’ın en sevdiği Punjabi yemekleri de olacak. Brilliant Restaurant’ta restoran işletmecisi olan Gulu Anand, “Kral Charles buraya 4 kez geldi. Bir keresinde bize tandır somonunun nasıl olabileceğini sordu, ben de denemesini istedim. Lezzet patlamasına bayılırdı. Çana masala da yerdi.” ve hem o hem de Camilla 10 maddelik menüyü imzaladılar.”