Madhya Pradesh Bakanı Vijay Şah Taze Özür Albay Sofiya Qureshi Açıklama Operasyonu Sindoor Müslümanları

KozmikRüya

New member
Madhya Pradesh Bakanı Vijay Shah, nesneleri için taze özür üzerine Albay Sofiya Qureshi hakkındaki açıklamalar, buna “dilsel bir mistak” diyor ve herhangi bir dini topluluğu rahatsız etmek istemediğini söyledi.

Bir Haber mesajında, çekişmeli yorumları için zaten bir örnekle karşılaşan bakan, “Enttiire Hint Ordusu, kız kardeşi Albay Sophia ve tüm ülkeden içtenlikle özür diledi”.

44 saniyelik Haberda, “Birkaç gün önce Pahangam'da meydana gelen iğrenç katliamdan çok üzüldüm ve rahatsız oldum. Birkaç gün önce meydana gelen iğrenç katliamdan ve ulusuma her zaman çok sevgiye ve Hint ordusuna saygı duydum.” Dedi.

Hey, “Sözlerim topluluğa, dine ve vatandaşlara zarar verdi. Bu benim dil hatamdı. Herhangi bir dini, oyuncu kadrosuna ya da toplumu kastetmedim ya da rahatsız etmedim. Enevliye Hint ordusu, kız kardeşi Albay Sophia ve tüm countrym bir kez daha katlanmış ellerle özür diliyorum.”

Geçen hafta, Bay Shah, bu ayın başlarında Sindoor Operasyonu hakkındaki medya brifingleri sırasında başka bir kadın subayı, kanat komutanı Vyomika Singh ile birlikte ön plana çıkan Albay Qureshi hakkındaki sözleri üzerine ateş altına girdi.

Bakan, Başbakan Narendra Modi'nin ” [terrorists’] Kardeş ” – Albay Qureshi'ye örtülü bir referans – sorumlu olanlara karşı misilleme yapmak için askeri bir uçakta.

“Onlar [terrorists] Kızkardeşlerimizi dullarımızı yaptı, bu yüzden Modi Ji onları soymak ve onlara bir ders vermek için topluluklarının bir kız kardeşini gönderdi. “Onları öldürmeden önce Hindu kardeşlerimizi soydular. Onları evlerine vurmak için kendi şarkı söyleyerek cevap verdik,” dedi Albay Qureshi'ye açıkça atıfta bulundu.

Hey, 12 Mayıs'ta Indore'daki Raikunda Köyü'nde yerel bir etkinliğe hitap ederken, ortak, cinsiyetli ve aşağılayıcı olarak algılanan açıklamalar.

Bay Shah'ın yorumları ülke çapında bir kargaşayı tetiklerken, “10 kez” özür dilemeye hazırdı.

“Rahibe Sofia, oyuncu kadrosunun üstünde yükselerek Hindistan'a zafer getirdi. Kendi kız kardeşimizden daha fazla saygı görüyor. Onu ulusa hizmeti için selamlıyorum. Hayallerimizde ona hakaret etmeyi bile düşünemeyiz. Times.” Dedi.

Ancak Madhya Pradesh Yüksek Mahkemesi, bakanı “acımasız” açıklamaları geçtiği ve Albay Qureshi'ye karşı “olukların dili” ni kullandığı için azarladı ve ilk bilgi raporunun (FIR) kendisine karşı tanıtım ve nefret nedeniyle kaydedilmesini emretti. Daha sonra, eyalet polisi konuyu araştırmak için üç üyeli bir özel soruşturma ekibi (SIT) oluşturdu.

Bakanın sözleri, anayasal pozisyonları işgal eden bireylerin konuşmaları sırasında kalması gerektiğini söyleyen Yüksek Mahkeme'nin eleştirilerine girdi.

“Ne tür yorumlar yapıyorsunuz? Biraz hassasiyet duygusu göstermelisiniz. Yüksek mahkemede gidip özür dileyin,” dedi Hindistan Baş Adaleti Br Gavai, Mahkeme Yüksek Mahkemenin Bakana karşı bir FIR tesciline karar vermeyi reddetti.