Maltepe’de başıboş köpeklerin vatandaşa saldırdığı anlar

KozmikRüya

New member
Geçtiğimiz günlerde İstanbul’un Maltepe ilçesinde sahibi tarafınca sokağa terk edilen pitbull cinsi köpek, dehşet dolu anlar yaşattı.

Özellikle yolda yürüyenlere saldırmaya çalışan pitbull, dakikalarca sokak ortasında başıboş dolaştı.

Bir türlü peşini bırakmadı

O sırada marketten çıkıp konutuna gitmek isteyen bir şahsa saldıran pitbull cinsi köpek ile öbür bir sokak köpeği, dakikalarca adamın peşini bırakmadı.

Korkusundan park halinde bulunan bir otomobilin üstüne çıkan vatandaş, uzun bir süre aşağı inemedi.

Sokak üzerinde ilerleyen bir araba, o vatandaşın yardımına yetişti.

her neyse ki küçük sıyrıklarla atlattı

Köpeğin uzaklaşmasını fırsat bilen vatandaş koşarak konutuna girerken, başıboş köpek sokaklarda dolaşmaya devam etti.

Köpeklerin saldırısı kararı olayı küçük sıyrıklarla atlatan vatandaşın o anları ise etrafta bulunan bir binanın güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

“Bu köpekler buraya ilişkin değil”

İHA’ya konuşan ve köpeklerin saldırısına uğrayan vatandaşın komşusu olan mahalle sakinlerinden Cüneyt K. “Komşuma saldıran iki köpek var, birisi pitbull cinsi. Bu köpeğin yakalandığı söylendi lakin öbür köpek hala yakalanamadı. İki köpek de tasmalı lakin sahipsizler. Yani bu köpekler buraya ilişkin değil. Komşum olan kişi köpekler saldırmaya başlayınca can havliyle kaldırıma koşup kendisini otomobilin üstüne atarak köpeklerden kurtarıyor. O esnada öteki bir araba gelip, kendisine yardım ediyor ve köpeklerden bu türlü kurtulabiliyor.

“Çocuklar yürüyerek okula gidiyor ve bizler korkuyoruz”

Köpeklerin saldırmasıyla ufak sıyrıklarla kurtuluyor. sonrasındasında ambulans geldi ve gerekli denetimler yapılarak meskenine döndü. Ama ruhsal olarak önemli problemi oldu. Kendisi uzun müddettir burada oturuyordu fakat hiç bu biçimde bir şeyle karşılaşmadığını söylemiş oldu. Köpekler saldırdıktan daha sonra epeyce korktu ve ne yapacağını bilemedi. ‘Araba gelmese ne yapacaktım onu bilmiyorum’ dedi. Burası epeyce kalabalık bir mahalle ve burada sabah erken saatlerde çocuklar yürüyerek okula gidiyor ve bizler korkuyoruz.”
şeklinde konuştu.

“Komşum bugün şanslıydı”

Cüneyt K. “Bu olaylar son devirlerde olmaya başladı. Bu köpekler buraya bırakılmış zira bu hayvanlar tasmalı vaziyette. Ama en büyük düşünce pitbullun olması. Biz bu saldırıyı hayli ucuz atlattık ve inşallah komşumuz da kendisini bir an evvel toparlar. Ancak köpeklerin saldırdığı esnada otomobil geçmeseydi? İnşallah bunları tekrar yaşamayız. Köpeklerin ne tasması ne de sahipleri var. Bırakın tasmayı köpeklerin sahipleri yok, terkedilmiş durumdalar. Benim komşum bugün şanslıydı lakin yarın şanslı olacak mı?” diye konuştu.