Onlar da silahlandı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Rusyanın Ukrayna’yı işgali daha sonrası, direnişe katılanlar içinde sırf Ukraynalı erkekler yok. Ukrayna’nın kuvvetli bayanları da direnişte ön cephede savaşıyor. Bu bayanlar içinde, Ukraynalı milletvekillerinden, ülkenin hoşluk kraliçelerine kadar biroldukca ünlü isim de yer alıyor.

İngiliz The Sun gazetesi, ülkede tanınan Ukraynalı bayanların savaşa iştirakiyle ilgili bir haber yayınladı. Ukraynalı Milletvekili Kira Rudik, Kalaşnikof tüfeğini tutarak Vladimir Putin’in birliklerinin bayanlarını önemli biçimde hafifçee aldığını öne sürdü.

Rusya Devlet Başkanı’nın işgaldilk evvel ülkenin güçlerini değerlendirirken “sadece erkekleri saydığı” için yanlış hesap yaptığına inandığını belirten Rudik, gazeteye yaptığı açıklamada, “Biroldukca Ukraynalı bayan üzere ben de konutumu, ailemi, kentimi ve ülkemi savunacağım. Omuz omuza bu savaşı kazanacağız. Bayanlar da erkekler üzere direnişin bir kesimi.” dedi.

‘PUTİN YANLIŞ HESAPLADI’

Rudik, Putin’in Ukrayna’ya işgal sonucu daha sonrası hesaba sadece Ukraynalı erkekleri kattığını ve karşılaştığı direnişte onların da olduğunu vurgularken, Putin işgal etmeye karar verdiğinde yalnızca Ukraynalı erkekleri hesapladı lakin yanlış hesapladı, zira bayanlar da savaşıyor.” dedi.

Kaçmayı düşünmediğini vurgulayan eski Ukrayna milletvekili, “Putin’in vefat listesinde olduğumu biliyorum lakin bununla birlikte biroldukca diğer listedeyim. Örneğin, ben birinci on Ukraynalı bekarlar listesindeyim, umarım birbirlerini eşitlerler.” dedi.

Şu an Kiev’de bulunduğunu belirten Rudik, 28 Şubat’ta Kalaşnikof taarruz tüfeğiyle bir fotoğrafını yayınlamış ve toplumsal medyada kısa müddette gündem olmuştu.

Rudik, Liberal eğilimli Holos Partisi’nin önderinin de cephede savaştığını vurguladı. Rudik, daima bir arada omuz omuza savaştıklarını belirtti, “hemen çabucak beşerler üzerinde kullanmak zorunda kalmadım ancak nasıl kullanacağımı biliyorum ve kullanacağım.” dedi.

UKRAYNA HOŞU DE SAVAŞA KATILDI

Ülkelerini savunmak için silaha sarılan öteki bayanlar içinde 2015 Ukrayna Hoşu 24 yaşındaki Anastasiia Lenna da yer alıyor.

Eski Ukrayna hoşu Anastasiia Lenna, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi üzerine toplumsal medya hesabından silahlı fotoğraflarını yayınladı. Şık kıyafetli ve topuklu ayakkabılı ya da bikinili fotoğrafları paylaşmayı bırakan ve kamuflaj kıyafeti giyerek eline tüfek alan Lenna, Ukrayna’nın direnişine katkıda bulunmak için tavsiyeler de verdi.

Lenna, NATO’yu da eleştirerek, “Ordumuz, NATO’nun yardım etmesi gerektiği üzere çaba veriyor” yorumunu yaptı.