Qtum nedir? QTUM Ne İşe Fayda?

SessizGozler

New member
Qtum nedir? Qtum, Bitcoin ve Ethereum’un en yeterli yanlarını bir ortaya getiren, akıllı mukavele temelli bir Blockchain ağıdır. Bu makalede Qtum nedir, ne sumaktadır, QTUM ne işe fayda, nasıl alınır üzere yatırımcıların merak ettiği soruların cevaplarını bulabilirsiniz. Kriptokoin.com olarak, sizin için derledik. Gelin projeyi bir arada inceleyelim.

Qtum nedir?

Qtum, 2016 yılında kurulan bir Blockchain ağıdır. Ağ, Ethereum’un akıllı kontrat yeteneklerini Bitcoin’in UTXO muhasebe sistemi ile birleştiriyor. Bunu, kendine hem Bitcoin tıpkı vakitte Ethereum’dan güncellemeler uygulama avantajı sağlayan Hesap Soyutlama Katmanı ismi verilen teknolojisi ile başarıyor. Bitcoin ve Ethereum’dan şimdilik farklı olarak Qtum, Proof-of-Work yerine, güç verimli Proof-of-Stake konsensüs sistemini kullanıyor.

Ağ, büsbütün merkeziyetsiz bir halde çalışıyor ve kullanıcılara adil ödül dağıtımı yapıyor. bu türlü, ağın siber akınlara ve sansüre karşı daha inançlı hale gelmesini sağlıyor. 2016 yılında Ethereum üzerine inşa edilen Qtum 2017 yılında kendi ana ağına geçiş yaptı. 2017’de, o periyoda kadar kripto alanındaki en yüksek 4. ICO’yu tamamladı.

Ne sunmaktadır?

Qtum ağı, BTC ve ETH’ye bakılırsa daha süratli çalışıyor. Buna bakılırsa, Qtum, saniyede 70 süreç gerçekleştirebiliyor. bu biçimdece, BTC’den 16 kat ve ETH’den 7 kat daha süratli süreç gerçekleştirme özelliğine sahip oluyor. Nisan 2021’de Qtum, ortalama blok mühletinin 128’den 32 saniyeye düşüren ve blok üretimini dört kat artıran bir hard fork hayata geçirdi. Bu hard fork “FastLane” olarak biliniyor.

Qtum, 60 ülkede dağıtılan toplam 1200 düğümle en çok düğüme sahip ağlar içinde yer alıyor. Buna bakılırsa yüksek verimliliği ve güçlü akıllı mukaveleleri, onu dApp geliştirme için bir yuva haline getiriyor. Platformdaki biroldukça yeni dApp, QiSwap (bir AMM) ve Qcore (yield farming) dahil, DeFi’yi temel alıyor.

QTUM nedir? Ne işe fayda?

QTUM coin, birebir isme sahip Blockchain ağının lokal kripto para ünitesidir. Başlangıçta ERC-20 tokeni olarak piyasaya çıkan bu altcoin, bugün kendi ağında yer alıyor. QTUM, temelde gas fiyatlarını ödemek için kullanılıyor. Buna bakılırsa kullanıcılar, ağdaki akıllı mukaveleleri çalıştırmak için QTUM ile ödeme yapmak zorunda.

Bunlara ek olarak altcoin, ağın merkeziyetsizliğini sağlıyor. QTUM coin sahipleri, platformun idaresine katılabiliyor ve alınan kararlarda oy kullanabiliyor. Son olarak, Blockchain bir Proof-of-Stake düzeneği kullanıyor. Bu düzenekte QTUM sahipleri, varlıklarını muhakkak bir vadeyle akıllı kontratlara kilitleyebiliyor. Staking ismi verilen bu süreç aracılığıyla kullanıcılar, bahsi geçen vadenin akabinde token mükafatları kazanıyor.

Qtum nedir? Nasıl alınır?

QTUM mevcut olarak biroldukca süreç hacmi geniş kripto para borsasında süreç görüyor. Bu borsalar içinde Binance, Huobi, OKEx ve HBTC yer alıyor. İlgili yatırımcıların bu borsalardan birinde hesap oluşturmalı ve bu hesabı doğrulamaları gerekiyor. Akabinde cüzdanlarına QTUM paritelerine uygun bir varlık yatırıp, altcoin’i satın alabiliyorlar.
 
Üst