S Jaishankar Dışişleri Bakanı Olarak İmza Attı, Görevi Ashwini Vaishnaw da Üstlendi

KozmikRüya

New member
Başbakan Modi'nin kabinesi dört büyük bakanlığın tanıdık yüzlerini korudu


Yeni yemin eden Birlik Bakanları S Jaishankar ve Ashwini Vaishnaw, Başbakan Narendra Modi'nin yeni koalisyon hükümetinin 71 bakanıyla birlikte görev yemini ettiği Delhi'deki büyük yemin töreninden birkaç gün sonra bugün göreve başladı.

Başbakan Narendra Modi'nin kabinesi dört büyük bakanlığın bilinen yüzlerini elinde tuttu – Amit Shah İçişleri Bakanlığı'nı, Rajnath Singh Savunma Bakanlığı'nı, Dışişleri Bakanlığı S Jaishankar'ı ve Maliye Bakanlığı da Nirmala Sitharaman'ı elinde tuttu.

I&B ve demiryollarının erik portföyleri Ashwini Vaishnaw tarafından yönetilecek.

Bakanlar Kurulu, 30 Kabine Bakanı, beş Bağımsız Sorumlu Devlet Bakanı ve 36 Devlet Bakanından oluşur.

Bu yeni kabinede Bihar ve Uttar Pradesh gibi eyaletlere önemli temsil hakkı verildi; Bihar kabinede dört sandalye, Uttar Pradesh ise dokuz bakanlık pozisyonu aldı. Kırk iki bakan, Diğer Geri Sınıf (OBC), Zamanlanmış Kast (SC) ve Zamanlanmış Kabile (ST) topluluklarındandır. Ancak yeni kabinede Müslümanların temsili yok.

73 yaşındaki Başbakan Modi, 10 yıllık Birleşik İlerici İttifak (UPA) yönetiminin ardından 2014 yılında Başbakan olmasından bu yana ilk kez üçüncü döneminde veya Modi 3.0'da bir koalisyon hükümetine başkanlık edecek.

Jawaharlal Nehru'dan sonra üst üste üçüncü dönem seçilen ikinci Başbakan oldu.
 
Üst