S Jaishankar seçmen katılım fonu

KozmikRüya

New member
Yeni Delhi:

Dışişleri Bakanı S Jaishankar, ABD'den Hindistan'daki seçimleri etkilediği iddia edilen milyonlarca doların Hindistan'a gönderildiği konusunda endişeler yarattı.

ABD Başkanı Donald Trump, eski Başkan Joe Biden'den devraldıktan sonra Hindistan'da “seçmen katılımı” için 21 milyon dolarlık finansman iddiası konusunu ilk kez gündeme getirdi.

“Güvenliğiniz evinizden ayrılmanızla tehdit edilebilir çünkü düşünce süreçleri, etkiler, anlatılar, moraliniz, neyin doğru ve yanlış olduğuna dair duygunuz, telefonunuzdan etkileniyor, her gün okuduğunuz, resimler Göl, “dedi Jaishankar Delhi Üniversitesi Edebiyat Festivali'nde.

Dış İşler Bakanı, “… Sanırım Trump Yönetimi halkı tarafından orada bazı bilgiler verildi ve açıkçası bu,” dedi.

“Daha da kötüsü, orada belirli bir hedefi olan, bir anlatıyı veya bakış açısını zorlamak için faaliyetlerdir. Bir hükümet olarak, kuruluşların rapor etme yükümlülüğü var. Ve benim anlamım, gerçekler ortaya çıkacak,” Jaishankar, Cumhurbaşkanı Trump'ın ABD Hükümet Verimliliği Bakanlığı'nın (DOGE), “seçmen” için tahsis edilen 21 milyon dolarlık bir madenciliğe sahip iptal edilen vergi mükellefi tarafından finanse edilen girişimlerin bir listesini yayınladığını söyledi. Hindistan'da Tuttout. “

“Şimdi, USAID veya SO-SO-SO-SO-SO-SO-SO-SOACH ile Söylemeyi Okudum. Bakın, USAID ile ilgileniyor musunuz? kötü niyetli.

Jaishankar, “Ve eğer bir şey varsa, sanırım ülkenin kötü niyet faaliyetlerine katılan insanların kim olduğunu bilmesi gerektiğini düşünüyorum.” Dedi.

#Kol saati | Delhi: ABD'de Eam S Jaishankar, “… Trump yönetimi halkı tarafından bazı bilgiler ortaya çıktı ve açıkçası, yani … Bence, bir hükümet olarak, içine bakıyoruz Benim düşüncem, gerçeklerin çıkacağı … USAID'e izin verildi … pic.twitter.com/uzt5aimfxx

– ani (@ani) 22 Şubat 2025
Dışişleri Bakanı'nın yorumları, Hindistan'da seçmen katılımı ve “geri tepme” için ABD'nin 21 milyon dolar para cezası aldığı iddia edilen BJP'nin soruşturması bir günde geliyor. BJP, paranın Hindistan'da “derin devlet varlıklarını” sürdürmek için kullanıldığını iddia etti.

Başkan Trump Perşembe günü, ABD hükümetinin 21 milyon dolarlık tahsisini sorgulamasını tekrarladı ve buna “geri tepme planı” olarak adlandırdı.

Haber ajansı IANS'a göre, İcra Direktörlüğü ve diğer güvenlik ve finans kurumları, Hindistan kuruluşlarını ve şu anda ABD'yi seçmen katılımını etkilemek için 21 milyon dolar almak için kanal görevi gören bireyleri belirlemek için ön adımlar başlattı.

Kaynaklar, kâr amacı gütmeyen kuruluşların, sosyal hizmet uzmanlarının, medya firmalarının ve ticari kuruluşların, ulusötesi bir komploda paranın anti-parlama yasalarını ihlal ettiği iddiasıyla ED'nin tarayıcısı altında olduğunu söyledi.

Ani'den girdi ile