Şükrü Özyıldız kim? Şükrü Özyıldız kaç yaşında?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Şükrü Özyıldız ve Demet Özdemir’in başrollerindeki romantik güldürü cinsindeki Aşk Taktikleri sineması bugün dijital yayın platformu Netflix üzerinden izleyenlerin karşısına çıktı. Pekala başrol oyuncusu Şükrü Özyıldız kimdir?

ŞÜKRÜ ÖZYILDIZ KİMDİR?

Şükrü Özyıldız, 18 Şubat 1988 tarihinde İzmir’de dünyaya geldi. Annesi Rodoslu bir Rum, babası ise Trabzonludur. Kendisinden iki yaş küçük bir kız kardeşi vardır. İstanbul Teknik Üniversitesinde Gemi Makineleri Mühendisliği Kısmını kazanıp İstanbul’da bir yıl okuduktan daha sonra Ege Üniversitesi İşletme Kısmını okumaya başlamış çabucak sonrasında da Erasmus programıyla Portekiz’e gitmiştir.

Şükrü Özyıldız, Portekiz’de kafes dövüşlerine katılmıştır. sonrasındasında kafes dövüşlerini bıraktığını açıklayan oyuncu, katıldığı etkinliklerde oyunculuğa olan ilgisi artmış ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde oyunculuk eğitimi almaya karar vermiştir. Biroldukça tiyatro oyununda, reklamlarda ve dizilerde rol alan oyuncu ekranlarda birinci vakit içinderda 2011 yılında Derin Sular isimli dizide görülmüştür.

2013 yılında Star TV ekranlarında yayımlanan Benim Hala Umudum Var dizisinde yer aldı ve sonrasındasında ise 2013 yılında da birinci sinema sineması Neva’da başrol oynamıştır. 2014-2015 yılında Erdem Sıkıntısı dizisinde Buyruk karakterini canlandırmıştı. 2015’te, Star TV’de yayımlanan Tatlı Küçük Yalancılar isimli dizide Eren karakterini canlandırmıştır. 2016 yılında Show TV’de yayımlanan Kış Güneşi isimli dizide Efe-Mete karakterlerini canlandırdı. 2021’de Atv’de yayınlanan Akıncı dizisinde Fatih/Akıncı karakterini canlandırmıştır.

DİZİLERİ

2011 – Derin Sular

2011-2012 – Fatmagül’ün Hatası Ne

2012 – Uçurum

2013-2014 – Benim Hala Umudum Var

2014 – Çalıkuşu

2014-2015 – Onur Sorunu

2015 – Tatlı Küçük Yalancılar

2016 – Kış Güneşi

2017 – Çoban Yıldızı

2018 – Nefes Nefese

2019 – Jet Sosyete