SushiSwap Nedir? SUSHI Coin Nasıl Alınır?

SessizGozler

New member
SushiSwap nedir? SushiSwap, DeFi alanında en güzel hizmeti vermek için oluşturulmuş bir platformdur. Bu makalede SushiSwap nedir, ne sunar, SUSHI coin nedir, ne için kullanılır, nasıl alınır üzere sık sorulan soruların cevaplarını bulabilirsiniz. Projeyi merak eden Kriptokoin.com okuyucuları için hazırladık.

SushiSwap nedir?

2020 yılında geliştirilen SushiSwap, kendine ilişkin akıllı mukaveleleri bulunan merkeziyetsiz bir borsadır (DEX). DEX’ler, dağıtık yapıda çalışan ve rastgele bir aracı gerekmeksizin eşler ortası (P2P) süreç yapmayı mümkün kılan borsalardır. Borsanın SUSHI coin isimli bir kripto para ünitesi bulunur. Bunun yanında platform, kendi otomatik piyasa yapıcısı (AMM) aracılığıyla çalışır. AMM, borsada listelenen varlıkların bir buyruk defteri yerine ticaret algoritması tarafınca fiyatlandırıldığı manasına gelir.

Proje, kullanıcıların çeşitli kripto paraları bir aracıya gereksinim duymadan alıp satmasına müsaade vermeyi gayeler. Merkeziyetsizliği unsur edinen platform, merkezi bir yapı yerine akıllı kontratlar ile korunur. Platform, varlıkların başka kripto paralarla takas edilmesine, alıp satılabilmesine ve stake edilmesine müsaade verir.

SushiSwap borsasının, Kashi isimli bir kaldıraçlı borç verme protokolü bulunur. Bu protokolü kullanan kullanıcılar, başka kullanıcılara borç verebilir ve bu sayede faiz geliri elde edebilir. Borsa, randıman çiftçiliği hizmeti ile DeFi kullanıcılarını kendine çekmektedir. Tüm bunlara ek olarak Sushi, merkeziyetsiz uygulamalar (dApp’ler) ve düşük süreç fiyatları sunar. Kullanıcılar, xSUSHI aracılığıyla inançlı bir biçimde bahis de oynayabilir.

SUSHI coin nedir? Ne için kullanılır?

SUSHI coin, SushiSwap borsasının lokal kripto para ünitesi olarak çalışır. Platformdaki birfazlaca süreci gerçekleştirmek için SUSHI kullanılır. SUSHI coin sahipleri, varlıklarını takas edebilir, stake edebilir, kredi vermek için kullanabilir ve likidite madenciliği yapabilir.

Bunun yanında kripto para, merkeziyetsiz borsanın yönetişim tokeni olarak çalışır. Yönetişim tokenleri, platformların merkeziyetsizliğinin anahtarıdır. SUSHI sahipleri, tokenlerini borsanın geleceğini belirleyen oylamalarda oy hakkı olarak kullanabilir.

Tokenin azamî arzı, 250 milyon adet olarak sonlandırılmıştır. Yazının yazıldığı sırada, azamî arzın %51’ine denk gelen 127 milyon SUSHI token sirkülasyonda bulunuyordu. Token, 546,6 milyon dolarlık piyasa kıymetiyle, en büyük 135. kripto para pozisyonundaydı.

SUSHI coin nasıl alınır?

Yenilikçi DeFi hizmetleri sunan SushiSwap’ın mahallî kripto para ünitesi, biroldukça kripto borsasında listelenmektedir. SUSHI coin ile ilgilenen yatırımcılar, tokenin listelendiği Binance, Huobi Küresel ve FTX üzere borsalara üye olabilir. Eksiksiz bir halde üye olup para yatıran kullanıcılar, SUSHI ticareti yapmaya başlayabilir.
 
Üst