Taksim saldırısı davasında yakalananların tabirleri: Fotoğrafını gördüğümüzde ihbar edecektik

KozmikRüya

New member
“Fotoğrafını gördüğümüzde ihbar edecektik”

DHA’nın haberine nazaran; şüphelilerin Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinde sözleri ortaya çıktı. Şüphelilerden Ammar Jakras, korsan taksicilik yaptığını belirterek “Halil Menci onu taşımamı istedi. Halil, Suriye Kamışlı’da oturuyor. Bana yalnızca onu taşımam söylendi. Yakalandığım yer komşumuzun meskenidir. Biz olaydan daha sonra evdeyken onun fotoğrafını gördüğümüzde polise bildirmek istedik fakat biz bildirmeden polis geldi’’ dedi.

“Bombayı patlatanın o bayan olduğunun farkında bile değildim”

Diğer kuşkulu Mahmud H. savunmasında, “Türkiye’de yeniyim kelam konusu meskende oturuyorduk. Hatice yanında kara bir kızla geldi. Oğlu Ahmed’in getirdiğini, yurtdışına gideceğini söylemiş oldu. Emine’nin kızı olmuştu onu görmeye gelmiştik. Bombayı patlatan bayan meskene gelen bayan olduğunun farkında bile değildim. Ammar ve Bakar telefonda birbirlerine bir şey gösterdi. 10 dakika geçti Zekariya’nın küfürlerini duydum ‘’Siz kimi meskene getirdiniz? Ben polisi arayacağım telefonu getirin” dedi. Akabinde polisler geldi’’ diye konuştu.

3 hatadan tutuklama talebi

Nöbetçi İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği şüphelilerin “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak”, “çocuğa karşı bombalama yahut silah kullanarak tasarlayarak öldürme”, “çocuğa karşı bombalama yahut silah kullanarak tasarlayarak öldürmeye teşebbüs” kabahatlerinden savcılık tarafınca tutuklama talebiyle sevk edildiğini belirtti.

Kıyafetlerini değiştirmesi için ses kaydı atmış

Ayrıca kuşkulu Zekariya M.Ş. belge kapsamında yakalanan öbür bir kuşkulu ile telefon üzerinden irtibat kurduğu, kuşkulu Ammar’ın, Ahlam Albashır ile bir arada hareket eden Bilal Hasan’ı arabayla Edirne’ye götürdüğü vurgulandı. Tutuklama öne sürülen sebebi, Ammar Jarkas’ın patlamaya ait Whatsapp yazışmaları ve Albashır’ın olay daha sonrası kıyafetlerini değiştirmesi için ses kaydı atması olarak açıklandı. Mahmud H.’nin ise olaya ait Whatsapp yazışmalarının tespit edilmesi münasebet olarak gösterildi. Son olarak hakimlik, şüphelilere isnat edilen hatanın üst sonuna bakılırsa, kaçmaları, kanıtları karartma kuşkularının bulunması ile cürmün yükü ve kıymeti dikkate alarak şüphelilerin tutuklanmalarına karar verdi.