Trabzon’daki KYK yurdunda uygulanan yasağa soruşturma

KozmikRüya

New member
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) yerleşkesinde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) ilişkin erkek öğrenci yurdu, farklı bir yasakla gündeme geldi.

Karma olarak kullanılan yemekhane girişine “Kantin ve yemekhaneye şortlu ve kısa pantolonlu girmek yasaktır” yazılı ihtar kağıdı asıldı.

Toplumsal medyada reaksiyon yağdı

İkaz karşısında şaşkınlık yaşayan öğrenciler yazıyı toplumsal medya hesaplarından paylaşırken, kullanıcılar ise karara reaksiyon gösterdi.

Rektör: Uygulamanın okulla ilgisi yok

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı da reaksiyonlar üzerine açıklama yaptı. Toplumsal medya hesabından paylaşım yapan Çuvalcı, “Bu uygulamanın KTÜ ile alakası yok.” dedi.

Soruşturma başlatıldı

DHA’nın haberine göre ihtar kağıdı bir süre daha sonra kaldırılırken, Gençlik ve Spor Bakanlığınca da ilgili yurt bakılırsavlileri hakkında idari soruşturma başlatıldı. Yasak sonucunın ana yerleşke ortasındaki öbür bloklarda uygulanmadığı bildirildi.

“bu biçimde bir yasak çağ dışı”

Yurtta kalan öğrencilerden Faruk Çelik, “Yemek için akşamları E Blok’a gidiyoruz. kimi vakit erkekler fazlaca kısa şortlar giyerek yemekhaneye geliyorlar. Çok absürt bir durum, iç çamaşırı üzere bir şortla yemekhaneye inilmesi. Orada çalışan bayan işçi ve aşçılar var. Öğrencilerin bu duruma hürmet göstermesi gerekiyor ancak idare tarafınca asılan yazıyı da hakikat bulmuyorum. Bizi kelamlı olarak uyarabilirlerdi. bu türlü bir yasak getirilmesi ve bunun afişe edilmesi çağ dışı.” diye konuştu.

“Bakmak istemeyen bakmasın”

Yapılan uygulamanın yanlış olduğunu belirten Cihan Alacalar, “KYK yurdunda kalıyorum. Yurt kantinine ‘Şortla girilemez’ diye yazı astılar. Ben bunu gerçek bulmuyorum. Şortla gelindiği vakit sorun olacağını düşünmüyorum. Bakmak istemeyen bakmaz. Yanlış bir uygulama yaptılar.” dedi.

“Buradaki herkes reşit, herkes istediğini giyebilir”

Zeliha Göktuğ ise “Burada bulunan herkes reşit birey. Burada herkes kendi sonucunı kendisi alabilir. Beşerler nasıl istiyorlarsa o denli davranmalılar. Uzun kısa fark etmez, istediklerini giyebilirler. İstedikleri üzere gezip dolaşabilirler.” sözlerini kullandı.