TRON Mucidi, Sermayesini Bu Altcoin’e Parkedecek!

SessizGozler

New member
Tron kurucusu Justin Sun, geçtiğimiz haftalarda piyasaya sürülen ağın stablecoin’i USDD’de sermayesini artıracağını duyurdu. USDD, Terra tesiriyle altcoin piyasası sert dalgalanırken stablecoin boşluğunu dolduran değerli kaynaklardan bir tanesiydi. Artık Sun, USDD’ye daha fazla likidite sağlayacağını söylüyor.

Justin Sun, bu yeni altcoin projesinde sermayesini kıymetli ölçüde artıracağını duyurdu

Geçtiğimiz haftalarda piyasaya sürülen USDD, Terra UST ve LUNA’nın düzeneğine misal, algoritmik bir stablecoin olarak tasarlandı. Son günlerde USDD’ninde Terra üzere son bulabileceği konuşuyor. Fakat, her şeye karşın, piyasa bedeline göre birinci 100 içinde ulaşmayı başardı. Tron takımından bir sözcüye nazaran Tron rezevleri aşağıdaki altcoin projelerini ve ölçüleri içeriyor:

  • Tether (USDT): 140 milyon
  • Tron (TRX): 1.9 milyar
  • Bitcoin (BTC): 14.040
Justin Sun’un açıklamalarına bakılırsa, Tron’da Terra’ya emsal bir dengeleme yapısı kullanacak. Son düşüşte, bu düzeneğinin çok satış baskısıyla çökebileceğini gördük. UST fiyatını sabit tutmak için basılıp satın LUNA fiyatın daha da düşmesine yol açtı. Tron’un yüksek likiditesiyle sistemin korunabileceği düşünülüyor.

Algoritmik stablecoin’ler başarılı mı?

Stablecoin’ler, yatırımcıları kripto para ünitelerinin değişken tabiatından korumak için tasarlandı. Bu kripto paralar, fiyat istikrarını sağlamak için çoklukla dolar üzere bir fiat para ünitesiyle 1:1 sabitlenir. Ayrıyeten, her biri izlediği para ünitesiyle sabit tutmak için farklı teknikler kullanan farklı cinste stablecoin’ler de vardır. Örneğin Terra, UST fiyatını dengelemek için LUNA kullanıyor. UST fiyatı düştüğünde LUNA basılıp UST satın alarak fiyat dengelenir.


Kriptokoin.com olarak Terra çöküşünün niçinleri bu makalede ele aldık.


Algoritmik stablecoin’ler nedir ve nasıl farklıdırlar?

Çoğu stablecoin, teminatlı bir sistem aracılığıyla izledikleri para ünitesiyle 1:1 sabit fiyat. Dolaşımdaki stablecoin’ler, stablecoin’in değerlemesini desteklemek için nakit yahut başka varlıklarla desteklenir. Örneğin, piyasa bedeline bakılırsa en büyük stablecoin olan Tether (USDT), bir bankada yahut öteki bir merkezi kuruluşta depolanan nakit (USD) ve nakit muadili tahviller üzere off chain varlıklarla teminat altına alınır.


aynı vakitte, stablecoin dolanımı arttıkça protokollerin teminat stoklarına eklemeye devam etmesi gerektiğinden, bu yaklaşımı takip etmek her vakit mümkün değildir. Algoritmik stablecoin’lerin resme girdiği yer burasıdır. Algoritmik stablecoin’ler biraz farklı çalışır. Ekseriyetle rastgele bir teminat dayanağına sahip değiller ve bunun yerine takip ettikleri fiat para ünitesiyle sabit tutmak için karmaşık algoritmalar kullanırlar. Bu algoritmalar ayrıyeten, kripto paranın fiyatını sabitleyici etrafında sabitlemek için yatırımcı davranışını teşvik edebilir ve manipüle edebilir
 
Üst