Türkiye İş Bankası, Bu Metaverse Coin’i Seçti! İşte Detaylar…

SessizGozler

New member
Global çapta olduğu kadar, Türkiye’de de metaverse alanına olan ilgi yüksek düzeyde. Son gelişmelere bakıldığında, bunu, Türkiye’nin en büyük bankalarından biri olan İş Bankası’nın metaverse’te stant açmasıyla anlayabiliriz. İş Bankası, metaverse’te sanal standını açmak için tanınan metaverse coin projesi olan MANA’nın gerisindeki Decentraland’i tercih etti. İşte detaylar…

İş Bankası, metaverse coin MANA’nın ardındaki Decentraland’i tercih etti

Türkiye İş Bankası, 1940’lardan bu yana oluşturduğu güçlü fotoğraf koleksiyonuna fizikî olarak da devam ederken sanal aleme de açılmış üzere görünüyor. Türkiye İş Bankası, “Tablolarla Boğaziçi’nde Bir Gezinti” isimli standını Decentraland’de görücüye sunacak. Sergide Hikmet Onat, Gurur Akdik, Zeki Faik İzer, Feyhaman Duran, İbrahim Safi, İbrahim Çallı üzere büyük ressamların İstanbul’u resmettiği tablolarının NFT hali, ziyaretçilerle buluşacak. Standın küratörü ise Prof. Dr. Gül İperoğlu’dur.

Blokzincir altyapısını kullanarak merkeziyetsiz bir yapıda kurulan Decentraland platformunda ziyarete açılacak sergide, İş Bankası Resim Koleksiyonu’nda eserleri bulunan usta ressamların Boğaziçi’nin güzel görünümlerini resmettiği tabloları NFT olarak ziyaretçilerle buluşacak.

— İş Sanat (@issanat) April 1, 2022



5-7 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek olan ön gösterime davetiye ile girileceğini belirtmekte yarar var. Ön gösterime katılmak için NFT davetiyelerini 4 Nisan tarihine kadar metaverse.issanat.com.tr adresinden satın alabilirsiniz. Ön gösterimin akabinde herkese açılacak olan stant, 8-20 Nisan tarihleri içinde her ziyaretçi tarafınca görülebilecek. İş Bankası Kurumsal İrtibat Müdür Gül Meltem Atılgan, stant hakkında “finansal faaliyetlerin yanı sıra eğitim, etraf ve kültür sanat alanında ülkemizin toplumsal hayatına paha katan öncü projelere imza atmaktan memnunluk duyduklarını” söylemiş oldu.

Metaverse’ün popülaritesi artıyor

İnternetin evriminde bir daha sonraki adım için bir vizyon olan metaverse, insanların çalışmak, oynamak ve takılmak için bir ortaya geleceği dijital dünyalara atıfta bulunuyor. Bu çevrimiçi alanlardan kimileri, sürükleyici 3B tecrübeler olacak ve keyfini çıkarmak için çeşitli gözlükler gerekecek. Öbürleri bir bilgisayar ekranında oynayacak. Terim değişim ortasında ve hala gelişmeye ve kendini bir daha isimlendirmeye devam edebilir.


Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere Microsoft’un ActivisionBlizzard’ı 69 milyar dolara satın almayı planladığı, metaverse’e yapılan genişlemenin bir modülü olarak belirtildi. Geçen yıl, Facebook, kendisini Meta olarak bir daha markalaştırdı. Rec Room ve Roblox ve Minecraft üzere dünya kurma oyunları, metaverse’ün ne olduğu yahut ne olacağı konusunda tartışmalara giriyor.
 
Üst