Türklerin de Yatırım Yaptığı Altcoin, Beklenen Haberi Duyurdu!

SessizGozler

New member
Türkiye’deki yatırımcıların da yatırım yaptığı altcoin projelerinden olan Cosmos, yeni duyurular yaptı. Yeni token iktisadı, on chain bir MEV pazarı, Cosmos Blockchain içinde ekonomik uyumu kolaylaştıran bir sistem ve Cosmos Hub’a yeni bir idare yapısı tanıtıyor. İşte detaylar…

Cosmos ekosistemine “ATOM 2.0” duyuruldu: Yeni ATOM tokenları

ATOM 2.0 için merakla beklenen teknik inceleme, Cosmos’un kurucu ortağı Ethan Buchman, Osmosis’in kurucu ortağı Sunny Aggrawal ve Iqlusion’ın kurucu ortağı Zaki Manian’ın Cosmoverse’de yaptığı bir dizi konuşmanın akabinde bugün yayınlandı. Kozmos merkezli aktiflik bu sabah Kolombiya, Medellin’de başladı ve 28 Eylül’e kadar sürecek. “The Cosmos Hub” başlıklı 27 sayfalık evrak, Buchman, Manian ve Cosmos topluluğunun öteki sekiz önde gelen ismi tarafınca kaleme alındı. Cosmos Hub’ın tokenı ATOM için yeni tokenları ana çizgileriyle açıklandı.


Cosmos, merkezi olmayan bir bağımsız Blockchain ağıdır. Daha geniş Cosmos ekosistemiyle karıştırılmaması gereken Cosmos Hub, ağdaki başka tüm Blockchain’leri bağlamak için tasarlanmış özel bir Blockchain’dir. Mevcut haliyle ATOM’un temel hedefi, bir stake sistemi aracılığıyla Cosmos Hub’ın güvenliğini sağlamaktır. ATOM’un token iktisadı, enflasyonist dinamikleri niçiniyle tenkitler aldı. ATOM ihracı, stake edilen toplam ATOM arzının yüzdesine bağlı olarak şu anda en berbat ihtimalle %20 ve en âlâ ihtimalle %7 içinde değişmektedir.

Toplam ATOM arzı Mart 2019’da yaklaşık 214 milyonda seyrederken, CoinGecko’dan gelen bilgiler şu anda 292,5 milyondan fazla ATOM tokenının dolanımda olduğunu gösteriyor. Bu da yaklaşık %36,68 artışa işaret ediyor. Teknik inceleme, ATOM için iki adımda yeni bir para siyaseti önermektedir. birinci vakit içinderda, başlangıçta ayda 10 milyon ATOM’un çıkarılacağı 36 aylık bir geçiş etabı başlatılacaktı. İhraç oranı çabucak sonrasında ayda 300.000 ATOM emisyona ulaşana kadar istikrarlı bir biçimde düşecek ve ATOM’un enflasyon oranını aktif bir biçimde %0,1’e düşürecekti. Uzun vadede ATOM ihracının bu niçinle üstel değil, doğrusal hale geleceği düşünülmekte.


Inter Security, Cosmos’u daha süratli ve ucuz hale getirecek

ATOM’un mevcut para siyasetinin ardındaki birincil niye, güvenlik hizmetleri sağlamak için Cosmos Hub doğrulayıcılarını sübvanse etmektir. Yeni model kapsamında, doğrulayıcılar bunun yerine Cosmos Hub’ın Cosmos ekosistemindeki öbür Blockchain’ler için bloklar üretmesine müsaade veren bir sistem olan Interchain Security tarafınca üretilen gelirle ödüllendirilecek.


Interchain Security’nin bir Cosmos Blockchain’ini daha süratli, daha ucuz ve daha kolay bir müddetç haline getirmesi bekleniyor. hem de ölçeklendirme tahlillerinin oluşturulmasını ve genel IBC kontağını artırmasını sağlayacak. Bir güvenlik düzeneği, Interchain Security gelirinin doğrulayıcılar için yetersiz bir ikame olduğunu kanıtlaması durumunda, özgün ATOM düzenleme modelinin etaplı olarak eski haline getirilmesine müsaade verecektir.


Altcoin projesinin üç yeni özelliği neler olacak?

Whitepaper, Cosmos Hub’a aşağıdaki üzere üç ana özelliğin eklenmesini önerdi.

  • Zincirler Ortası vakit içindeyıcı (Interchain Scheduler): Zincirler Ortası vakit içindeyıcı, bir MEV tahlili olarak fonksiyon nazarancektir. MEV, üretilirken bir blok ortasındaki süreçlerin bir daha sıralanmasıyla elde edilebilecek kârı tabir eden “Maksimal Çıkarılabilir Değer” manasına gelir.
  • Zincirler Ortası Ayırıcı (Interchain Allocator): Interchain Allocator’ın maksadı, Cosmos ağı genelinde ekonomik uyumu kolaylaştırmak olacaktır. IBC Blockchain’leri ve kuruluşlar içinde epeyce taraflı muahedeler kurarak, Allocator’ın Cosmos projeleri için kullanıcı ve likidite edinimini hızlandırması ve ATOM’un ağın rezerv para ünitesi olarak pozisyonunu garanti altına alması bekleniyor.
  • Yönetim Yığını (Governance Stack): Son olarak, teknik inceleme, tüm Cosmos ağı için Yönetişim Yığını ismi verilen bir yönetişim üst yapısı oluşturulmasını savundu. Ayırıcı’dan farklı olarak, Governance Stack’in misyonu, her bir Blockchain’e ortak bir altyapı ve söz bilgisi vererek Cosmos çapında idaresi kolaylaştırmak olacaktır.
Ağa yönelik kararlar, altcoin sahiplerine bağlı olacak

Buchman ve Manian, Cosmoverse’deki sunumları sırasında, whitepaper’ın bir konuşma başlatıcı olması gerektiğini vurguladılar. Sonunda, Cosmos Hub’ın geliştirilmesi, Blockchain’deki rastgele bir değişiklik için yahut aleyhinde oy kullanabilecek altcoin ATOM sahiplerine bağlı olacaktır. Teklif, Cosmos Hub yönetişim forumunda sırf birkaç saatliğine yayınlanmış olsa da, cevap şu ana kadar sıklıkla olumlu oldu.

Manian, Cosmos Hub’ın yeni özelliklerinin Ethereum’un yakım sistemine atıfta bulunarak “EIP-1559’u latife üzere göstereceğini” belirtti. sahnedeki yükselişini gizlemek için epey az uğraş sarf etti. ATOM şu anda 14.52 dolardan süreç görüyor. Son 24 saatte yüzde 2.8’lik bir yükseliş sergiledi.
 
Üst