Usta İsim: Dünyanın Bu Altcoin’e Muhtaçlığı Var!

SessizGozler

New member
Ethereum, Decentral ve Jaxx Liberty’nin kurucusu Anthony Di Iorio’ya bakılırsa, biroldukca insanın durumdan yararlanmaya çalıştığı Ethereum’un yaklaşmakta olan Merge’ünü çevreleyen epeyce fazla gürültü olacak. Di Iorio, dünyanın niye başkan altcoin Ethereum’a muhtaçlığı olduğunu açıklıyor.

“Dünyanın bu altcoin projesine gereksinimi var”

Kriptokoin.com
’dan takip ettiğiniz üzere, Ethereum Merge, ağı PoW’dan PoS’a dönüştürecek. Merge, kripto ve hatta internet için kıymetli bir olay olarak kabul görüyor. Ve başkan altcoin projesinin yükseltmesine yalnızca birkaç hafta kaldı. Anthony Di Iorio, tarih yaklaştıkça biroldukca kişinin anı kendi lehlerine kullanmaya çalışacağını söylüyor. Ayrıyeten, bunun başlı başına bir risk olduğunu kaydediyor. Bu bağlamda Di Iorio, şu açıklamayı yapıyor:


Merge farklı bir seyahat olacak. Biroldukça insan durumdan yararlanmaya çalışıyor. Onu çevreleyen epeyce fazla gürültü olacak. Bundan yararlanmak için ahşap işlerden çıkan beşerler olacak. PoW ile ilgili meseleler var. Buraya gelmek uzun vakit aldı ve artık gerçekleşmeye hazır.


Di Iorio, Ethereum’un öbür kurucu ortağı Vitalik Buterin, 2013’ün sonunda ona teknik incelemeyi gösterdiğinde Ethereum’a dahil oldu. Di Iorio, Vitalik ile birinci vakit içinderda 2012’de Toronto’daki birinci Bitcoin buluşmasında tanıştı. Bununu için Di Iorio, şunları söylüyor:

Başlangıçta, 2013’ün sonunda Vitalik, teknik incelemeyi bana gösterdi. Bitcoin’in yapabilecekleri sonluydu. Bitcoin’in yapamadığı daha karmaşık fonksiyonları yapabilecek daha genelleştirilmiş bir şeye gereksinimimiz vardı. Erken vakitte, büyük olacağının ve neye muhtaçlık duyulduğunun farkına vardı. Bu yüzden takımı kurmak için Toronto’da teşebbüslerde bulundum ve kuruluşlar kurdum.


“Babamdan borç almak zorunda kaldım”

Di Iorio başlangıçta Ethereum’u kendi kripto servetiyle finanse etti. Fakat, bunun yıllar boyunca birkaç fiyat çöküşünün akabinde süratle buharlaştığını gördü. Bu bakımdan Di Iorio, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Bu kripto döngülerinden birkaçından geçtim. Benim için birincisi 2014 yılında Mt. Gox ile geri döndü. Bitcoin’e 2012’de Bitcoin başına yaklaşık 10 dolardan girdim. Birinci çalıştırma süratli bir biçimde gerçekleşti. meblağları 2013’te 1.200 dolara çıkardı ve akabinde 100 dolara düştü. Bitcoin’e girmenin birinci birkaç ayında milyoner oldum. daha sonra yine çöktü. bu biçimdelar Ethereum’u başlattık.

Di Iorio, “Babamdan borç almak zorunda kaldım. Bu birinci projeyi finanse etmek, yerden kalkmaya çalışmak ve dünyanın dört bir yanındaki insanlardan 18 milyon dolar toplayan 2014’teki eser satışına kadar düzenleyici mahzurları atlamak zordu,” diyor.


Web3 ile yapılan en büyük hata

Blockchain üzerine şurası web teknolojilerinin evriminin üçüncü kuşağını tanımlamak için kullanılan terim olan kripto ve Web3 için en yaygın zorluk, Web2’nin kusurlarından kaçınmak. Di Iorio, bunun merkezileşme tarafı olduğunu, sadece birkaçının en üstte sunulduğunu belirtiyor. Bu doğrultuda, şu yorumu yapıyor:

Eksik iş modelleri mevte niye olur. Beşerler, şirketlerde sürdürülebilirliğin nasıl yaratılacağı konusunda en başından beri düşünmediler. Bunun yerine, yatırımcılara her ay hizmet veriyorlar. Kullanıcılar bunu hisseder ve kullanıcılar eserin kendisi olur. Dalların uzun ömürlü olmasını sağlayan daha uygun modeller düşünmemiz gerekiyor. Reklam müthiş bir model.
 
Üst