Yatırım Devi, Bu Altcoin’e Milyon Dolarlar Akıttı!

SessizGozler

New member
Hayranları tarafınca “pplpleasr” olarak tanınan sanatçı Emily Yang, Bitcoin ve altcoin topluluğunda viral olan ve Fortune’un kapağında yer alan NFT çalışmalarıyla isminden kelam ettirdi. Artık daha da büyük bir gayesi var: sinema yapımcılarının sinemaları Hollywood stüdyo sistemi yerine hayranlara güvenerek finanse etmelerini ve dağıtmalarını sağlayacak bir Web3 hizmeti oluşturmak. Yang’ın bu gayede oluşturduğu Shibuya isimli teşebbüsünün tohum finansman tipi gerçekleşti. İşte detaylar…

Platformun birinci projesi: White Rabbit

Perşembe günü, Yang’ın blockchain tabanlı sinema platformu Shibuya, risk sermayesi şirketleri a16z Crypto ve Variant liderliğindeki 6,9 milyon dolarlık bir fon topladığını duyurdu. Paris Hilton ve Kevin Durant üzere ünlü yatırımcıların da ilgisini çeken tıp, şirketin pahasını 50 milyon dolar olarak belirledi. Yang, Shibuya’nın isminin Tokyo’daki ünlü sokaktan geldiğini belirtti. Başlangıçta Yang’ın Pixar sinemalarını film olarak izlediğinden beri tutkusu olan animasyon sinemalarına odaklanacağını söylemiş oldu. Bu maksatla Shibuya’nın birinci projesi White Rabbit isimli bir anime kısa sinemasıdır.


Yang’ın görsel sanatçı arkadaşı Maciej Kuciara ile ortak direktörlüğünü yaptığı sinema, üç ila beş dakikalık kısımlar halinde gösterime girecek. Genç bir kahraman olan Mirai’nin gizem ve tehlikelerle dolu bir dünyada dolaşan maceralarını anlatıyor. Bir alegori olan sinema, bilgi süreçteki ilerlemelerin Blockchain’i tehlikeye attığı ve Mirai’nin onu muhafazaya çalıştığı bir gelecekte geçiyor.

White Rabbit’in altcoin projesi: WRAB

Tabii ki, projede bir blockchain twist’i var. Yani, sineması izlemek fiyatsız olsa da, hayranlar sinemanın geliştirilmesi ve kararında kelam sahibi olacak altcoin satın alma seçeneğine sahipler. Kullanıcıların kendi kıssalarını seçmesi ve haritalarını kaydetmesi için bir token olacak. Bu tokenın ismi WRAB. Kullanıcılar, Producer Passes isimli NFT’leri oluşturarak sıradaki kısım hakkında oy kullanma bahtı elde ediyor. Sinema sonlandığında kullanıcılar, IP’nin kesimlerine WRAB tokenları ile sahip olacak.


Yang, Şubat ayında piyasaya sürülen Shibuya’yı Netflix ve Kickstarter karışımı olarak tanımlıyor. Bu ortada Yang, Shibuya üzere Web3 tabanlı iş modellerini, yaratıcılar için sinema sanayisinin kuvvetli aracılarına güvenmekten daha âlâ bir seçenek olarak görüyor. “Bunu klasik olarak yapacak olsaydım, Hollywood kontaklarına gereksinimim olurdu. Artık kimsenin evet demesini beklememe gerek yok,” diye ekledi. Shibuya’daki başka yatırımcılar içinde Alibaba’nın kurucu ortağı Joe Tsai ve DeFi ticaret platformu Aave’nin kurucusu Stani Kulechov yer alıyor.

Shibuya, klâsik cümbüş sanayisi iş modellerine meydan okumak için Web3’ü kullanmaya çalışan tek teşebbüs değil. Müzik tarafında, Chainsmokers kümesiyle birlikte Royal isimli yeni bir şirket, NFT’leri sanatkarların müzikleri direkt hayranlarına satması ve onlara sahne gerisi geçişleri ve hatta gelecekteki telif fiyatlarından hisse üzere avantajlar sağlaması için bir yol olarak kullanıyor.
 
Üst