AAP MLA Amanatullah Khan, Vakıf Kurulu Davasında 12 Saatlik Sorgulamanın Ardından Soruşturma Ajansı Acil Servis Ofisinden Ayrıldı

KozmikRüya

New member
AAP MLA Amanatullah Khan Perşembe günü Vakıf Kurulu davasında soruşturma kurumu tarafından çağrıldı.


Yeni Delhi:

Aam Aadmi Partisi (AAP) MLA Amanatullah Khan, başkanlığı sırasında Delhi Vakıf Kurulu'nda olduğu iddia edilen usulsüzlüklerle bağlantılı bir kara para aklama davasıyla bağlantılı olarak kurum tarafından sorgulandıktan sonra Cuma günü gece yarısından sonra Delhi'deki İcra Müdürlüğü'nün (ED) ofisinden ayrıldı. .

Perşembe günü saat 11:00 civarında acil servise ulaşan AAP MLA, acil servis tarafından 12 saatten fazla sorgulandı. Ajans olayla ilgili olarak sorguladı ve ifadesini kaydetti.

Amanatullah Khan, “Sorgulanmak üzere (ED tarafından) çağrıldım; Yüksek Mahkeme beni mahkemeye çıkmam için yönlendirdi, bu yüzden sabah 11:00'de geldim. Sorgulandım ve ifadem kaydedildi ve şimdi ayrılıyorum” dedi. ED'nin sorgulamasının ardından ANI ile konuşuyor.

AAP MLA ayrıca merkezi kurumların “kendisini istifaya ve Başbakan Arvind Kejriwal'a karşı dönmeye” zorladığını da iddia etti.

Bay Khan, bir konuşmasında “Okhla kamuoyuna, merkezi kurumların son iki yıldır beni takip ettiğini ve sinirlendirdiğini söylemek istiyorum. İstifamı almaya çalışıyorlar. Arvind Kejriwal'ı bırakıp ona karşı dönün” dedi. Haber mesajı. Video aynı zamanda Bay Khan tarafından Perşembe akşamı X'teki bir gönderide de paylaşıldı.

#KOL SAATİ | Delhi: Amanatullah Khan, AAP MLA şöyle diyor: “Sorgulama için (ED tarafından) çağrıldım, Yüksek Mahkeme beni mahkemeye çıkmam için yönlendirdi, bu yüzden sabah 11:00'de geldim. Sorgulandım ve ifadem kaydedildi ve şimdi ayrılıyorum … ” pic.twitter.com/rkxs9v1xpi

— ANI (@ANI) 18 Nisan 2024
Günün erken saatlerinde, AAP lideri ve Rajya Sabha Milletvekili Sanjay Singh, acil servisin Bay Khan'ı “temelsiz” bir davayla bağlantılı olarak tutuklamayı planladığını iddia etti.

Sosyal medya platformu diktatörlüğüne sarılmak yakında sona erecek. Ailesiyle tanışacağım.”

AAP Milletvekili, aralarında Delhi Bakanları Atishi, Saurabh Bharadwaj ve Gopal Rai'nin de bulunduğu diğer parti liderleriyle birlikte Perşembe gecesi ailesiyle buluşmak için Bay Khan'ın evine ulaştı.

“Bunu Başbakan Narendra Modi ve Amit Shah'a çok açık sözlerle söylemek istiyorum: Lotus Operasyonları Delhi'de başarılı olamayacak… Diktatörlüğünüz yakında sona erecek. Bu mesele, CBI'nin 2016'da bir rapor sunduğundan beri devam ediyor. Singh gazetecilere verdiği demeçte, “İddianame ve Amanatullah Khan tutuklanmadı. Mahkeme bile ED'ye Amanatullah Khan'a karşı hiçbir delil olmadığını, buna rağmen tutuklandığını söyledi” dedi.

“Bu komplo Delhi hükümetini dağıtmak ve partiyi parçalamak için yaratıldı… AAP, Amanatullah Han ve ailesinin yanındadır… Şu an itibariyle acil servisten herhangi bir resmi bilgi almadık” diye ekledi.

Yüksek Mahkeme ED @KhanAmanatullah Bu çok önemli.

हमारे मुख्य Arvind Kejriwal जी जी किया गया, मनीष सिसोदिया, सत्येन्द्ा

Bu çok iyi bir fikir. pic.twitter.com/qNw0Dwy94X

— AAP (@AamAadmiParty) 18 Nisan 2024
Daha önce, Yüksek Mahkeme 15 Nisan Pazartesi günü Amanatullah Han'ın, başkanlığı sırasında Delhi Vakıflar Kurulu'nda usulsüzlük iddialarıyla ilgili bir kara para aklama davasında kefaletle serbest bırakılmasını reddetmişti.

Ancak Yargıçlar Sanjiv Khanna ve Dipankar Datta heyeti ayrıca Bay Khan'ın kendisine karşı yeterli delil olmadığı sürece tutuklanmaması gerektiğini de belirtti. Kara Para Aklamayı Önleme Yasası (PMLA) kapsamındaki tutuklama hakkını gereksiz yere kullanmaması konusunda İcra Müdürlüğü'nü (ED) uyardı.

Daha önce ED, Amanatullah Khan'a karşı açık uçlu, kefalete tabi olmayan bir tutuklama emri çıkarılması için başvuruda bulunmuştu.
Son zamanlarda ED, Amanat Ullah Khan'ın başkanlığı sırasında Delhi Vakıf Kurulu'nda kara para aklama iddiasıyla ilgili olarak dört kişi ve bir firmaya karşı suç duyurusunda bulundu.

ED, Delhi Vakıf Kurulu kara para aklama davasıyla ilgili olarak kendisini sıkıştırmak için kendisine celp gönderiyordu. Ancak kendisinin kefaletle serbest bırakılması yönündeki talepleri hem ilk derece mahkemesi hem de Yüksek Mahkeme tarafından reddedildi.
Bay Khan'a karşı kara para aklama davası, Merkezi Soruşturma Bürosu (CBI) FIR ve Delhi Polisinin üç şikayetinden kaynaklanıyor.

Bay Khan'a yönelik iddialar, onun Vakıf Kurulu Başkanı olarak görev yaptığı dönemle ilgilidir. Kendisi, 2018-2022 yılları arasında kanunları ihlal ederek yasadışı şekilde insanları işe almak ve Vakıf Kurulu mülklerini haksız yere kiralamakla suçlanıyor.

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)
 
Üst