ABD Senatosu’nda Bu Altcoin Konuşuldu: Fiyatı Eriyor!

SessizGozler

New member
ABD Senatörü Elizabeth Warren, Salı günü, Rusya’da yaptırımlardan kaçmaya çalışan oligarkların kripto para mikserlerini kullandığına dair alarm verdi. Bu çerçeve içerisinde, altcoin TORN’un ardındaki Tornado Cash üzere “karıştırıcılar” Senato’da konuşuldu. İşte detaylar…

ABD, altcoin TORN’un ardındaki Tornado Cash üzere mikserlere karşı

Kriptokoin.com
olarak da bildirdiğimiz üzere kripto karıştırıcılar, fonlarının kökenini gizlemenin bir yolu da dahil olmak üzere, kullanıcıların ve süreçlerinin anonimliğini artırmak için kullanılır. Karıştırıcılar çoklukla kripto sahipleri tarafınca, kimi vakit yasal niçinlerle, Ethereum Blockchain’inde saklılığı korumak için kullanılır. Lakin kimi yetkililer bunların kara para aklamak için de kullanılabileceğinden telaş ediyor.


Salı günkü Rus yaptırımları hakkındaki Senato duruşması sırasında Warren, kripto sanayisini kınadı. Yakın vakitte Hazine Bakanlığı tarafınca 7 milyar doların üzerinde kripto para aklamak için kullanıldığı söylenen önde gelen bir karıştırma hizmeti olan Tornado Cash’e işaret etti. Warren duruşmada, aşağıdaki sözleri kullandı:

Rus seçkinlerinin yaptırımlardan kaçmak için kripto para ünitesini kullanma potansiyeli konusunda önemli tasalarım vardı. Kuzey Kore üzere ülkelerin yaptırımları aşmak ve en az yüz milyonlarca doları aklamak için kripto kullandığını aslına bakarsan biliyorduk ve Rusya kolaylıkla bunun bir kesimi olabilir.

Warren Coinbase’i de eleştirdi

Warren ayrıyeten Tornado Cash kullanıcılarının Hazine Departmanına karşı açtığı davayı destekleyen ABD tarafınca işletilen en büyük kripto para ünitesi olan Coinbase’i de eleştirdi. Departmanın bu cins yaptırımlar verme yetkisini aştığını argüman etti. ABD Hazine Bakanlığı’nda terör finansmanı ve mali hatalardan sorumlu sekreter yardımcısı Elizabeth Rosenberg, Warren’a Rus oligarklarının yaptırımlardan kaçmak için bu para ünitelerini kullanmalarının mümkün olduğunu söylemiş oldu.


Ancak Rosenberg, Tornado Cash’e uygulananlar üzere yaptırımların gelecekteki kara para aklayıcıları için caydırıcı olabileceğini de kelamlarına ekledi. Mart ayında Warren, Rusya’ya ek yaptırımlar sağlamanın yanı sıra kripto paralar kelam konusu olduğunda daha fazla şeffaflık sağlamayı amaçlayan “Dijital Varlık Yaptırımlarına Ahenk Geliştirme Yasası”nı tanıttı. Son olarak Warren’a bakılırsa “para aklama, uyuşturucu baronluğu yahut vergi kaçakçılığı hakkında saklayacak hiç bir şeyi olmayanlar; şeffaflığa aldırmamalı.”

TORN fiyatında düşüş devam ediyor

Tornado Cash’in düzenleyicilerden darbe almasıyla kripto para ünitesi düşüşünü günlük bazda devam ettirdi. TORN, gün içerisinde 7.34 dolardan 6.67 dolara kadar geriledi. Şu anda, yüzde 8’lik bir düşüş kaydetmiş durumda. Son bir haftada yüzde 23.1 oranında paha kaybetti. Son 30 günde yüzde 30, bir yılda ise yüzde 89 oranında düştü.
 
Üst