Adana’da komşusuna tencere ile saldırdı

KozmikRüya

New member
Adana’nın Çukurova ilçesine bağlı Yüzüncüyıl Mahallesi’ndeki bir apartman en üst katında oturan Filiz Bektik (39), 4 sene evvel komşusu F.S. (46) ile güneş gücünün akıtması ve tamir edilmemesi niçiniyle konutunun hasar görmesinden dolayı sorun yaşadı.

Eşiyle bir arada savcılığa giden genç bayan, komşusu hakkında şikayetçi oldu.

“Ben bir şey yapmadım” dedi, çıktı

Bunun üzerine teze göre F.S., akrabalarıyla bir arada komşusunun meskenini basarak genç bayana şiddet uyguladı.

yeniden 2 komşu karakolluk oldu lakin F.S., “Ben bir şey yapmadım” diyerek karakoldan geri çıktı.

Oğlu küfretti

2 komşu içinde hasımlık devam ederken, geçen Haziran ayında F.S.’nin oğlu bu sefer de Bektik’e küfretti.

Genç bayan yine karakola giderek şikayetçi oldu.

Tencereyle vurdu

16 Temmuz’da ise Bektik, marketten konuta döndüğü sırada apartman girişinde bekleyen F.S., “Sen mecnunun tekisin. Ruh sıhhatinde yatman lazım kızım” dedi ve elinde bulunan tencere ile genç bayanın yüzüne vurarak yaraladı.

‘Silahla taammüden sıradan yaralama’ cürmünden dava açıldı

Ambulansla hastaneye kaldırılan genç bayanın yüzünde 2 kesik oluştu ve dikiş atıldı.

Akabinde Bektik, komşusu hakkında yenidendan şikayetçi oldu ve Adana Cumhuriyet Başsavcılığı iddianameyi hazırladı.

İddianamede tencere silah sayıldı, saldırgan komşu hakkında ‘silahla taammüden sıradan yaralama’ kabahatinden dava açıldı.

“Evimize daima ziyan verdi”

Komşusundan şiddet goren Filiz Bektik, artık bir an evvel adaletin yerini bulmasını istiyor.

İHA muhabirine konuşan Bektik, bütün sorunun güneş gücünün akıtmasından dolayı çıktığını belirterek, “4 yıl evvel komşumla güneş gücü niçiniyle sorun yaşadık. Güneş güçleri aktı ve konutumuza daima ziyan verdi. Kendisiyle görüştüm, ‘Yaptıracağım’ dedi lakin asla yaptırmadı. Konutum daima ziyan gördü.” diye konuştu.

“3,5 aylık gebeyken bana saldırdı”

Kendisinin 3 buçuk gebeyken bir daha komşusu tarafınca şiddet gördüğünü öne süren Bektik, “Evim ziyan görür görmez ve komşum yaptırmayınca savcılığa giderek şikayette bulundum. Akabinde F.S., bütün akrabalarını alarak meskenime geldi. Ben 3 buçuk aylık gebeyken bana saldırdı. O gün bayanın tekmeleri havada uçuştu. Karakola gittim, şikayetçi oldum lakin hiç bir şey çıkmadı. Bayan gidip ‘Ben bir şey yapmadım’ diyordu. Olay o denli kapandı.” dedi.

“Çığlık attım, kaçtı”

Komşusunun yüzüne tencereyle vurduğu olayı anlatan Filiz Bektik, “16 Temmuz’da ekmek ve şeker almış konuta dönerken bina girişinde F.S. ile karşılaştım. ‘Sen mecnunun tekisin. Ruh sıhhatinde yatman lazım kızım’ diyerek başıma 2 defa vurdu. Poşet başımda parçalandı. Tencere kendisinin elinde kaldı, kapak da uçtu. Ben o ağrıya, kan akmasına dayanamadım. Çığlık attım. O da kaçtı ve tencereyi saklamış. Akabinde da komşular yardım etti ve ambulansla hastaneye kaldırıldım. Yüzümde 2 kesik oluştu, dikiş atıldı. Şu anda izler hala var.” tabirlerini kullandı.

“Yargıya güveniyorum”

İddianamede tencerenin silah sayıldığını gördüğünde memnun olduğunu anlatan genç bayan, “Şikayetçi oldum ve şu anda olay yargı evresinde. Savcı tencereyi silah saymış. bu biçimde bir sonucu bekliyordum. Örnek davalara bakmıştım, görür görmez de epeyce keyifli oldum. Ben yargıya güveniyorum, bu olayın cezasız kalmamasını istiyorum.” biçiminde konuştu.

Avukat Davet İnanç ise F.S.’nin hak ettiği cezayı alması için çabaladıklarını lisana getirdi.

“bayanın bayana şiddeti kelam konusu”

İnanç, “bayanın bayana şiddeti kelam konusu. Müvekkilim tekraren komşusu tarafınca kelamlı ve fiziki şiddete maruz kalmış. Şu anda Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca iddianame düzenlendi. Adana 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Müvekkilim mağdur durumdadır. Biz sürecin ardındayız. Tencere ile müvekkile bir taarruz kelam konusu. Bu tencere silah sayılmış vaziyette. Karşı tarafın en ağır cezayı alması için olayın takipçisi olacağız.” dedi.