Adana’da oğlunun vefat tehditleriyle yaşayan anne, parklarda kalıyor

KozmikRüya

New member
Adana’da 2016 yılında özel bir dershanede girdiği Düzey Belirleme İmtihanı’nda 500 tam puan alan ve derslerinde hayli güzel olan D.K.’nin (17) hayatı, bir anda kabusa döndü.

Evvel trafik kazası geçirip sağ bacağına 10 platin ile 4 çivi takılan çocuk, akabinde içtiği düzmece rakıyla mevtten döndü.

ARKADAŞ KURBANI OLDU, OKUL MÜDÜR YARDIMCISINI DA BIÇAKLADI

sonrasındasında da arkadaş kurbanı olan genç, okulu bıraktı. Annesi İlkay Kayam’ın gayretlerine karşın okula gitmeyen D.K., daima hengame edip annesini de tehdit etmeye başladı.

Geçen ay ise D.K., kendisini okula almadığı argümanıyla özel bir okulun müdür yardımcısını bıçakladı. Gözaltına alınan genç, sonrasındasında yaşı küçük olduğu sebebi öne sürülerek hür bırakıldı.

ANNESİ UZAKLAŞTIRMA KARARI ALDIRDI

Akabinde merkez Çukurova ilçesindeki meskenine giden genç, kendisine motosiklet almadığı savıyla annesine silahla ateş edip tehditler savurdu. Komşuların polise haber vermesi üzerine olay yerine gelen gruplar, D.K.’yi gözaltına aldı.

Savcılıkta tabir verdikten daha sonra D.K. hür kalırken anne İlkay Kayam da evladı hakkında uzaklaştırma sonucu aldırdı. Geçen hafta perşembe günü de uzaklaştırma sonucu bulunmasına karşın D.K., konuta 2 silah getirip annesine bıraktı.

EVLADI TARAFINDAN VEFATLA TEHDİT EDİLİYOR

Anne Kayam da cuma günü silahları polise gdolayıp teslim etti. Bunun üzerine D.K. de annesini tehdit etti. Vefat kaygısıyla parklarda kalan genç bayan, artık evladının cezaevine girmesini ve ruhsal tedavi görmesini talep etti.

Öte yandan, 6 Kasım 2019’da D.K.’nin verdiği röportajda da okumak istediğini söylemesi dikkat çekti.

“BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ OLMAK İSTİYORDU”

O periyot bilgisayar mühendisi olmak istediğini belirten D.K., şu tabirleri kullanmıştı:

“Seviye Belirleme İmtihanı’nda 500 tam puan aldım. Bilgisayar mühendisi olmak istiyorum ancak imkanlar el vermiyor. Yetkililer sesimi duysun, beni hoş bir okula yerleştirsinler. Okumak istiyorum.”

“YAŞI KÜÇÜK DİYE TUTUKLANMIYOR”

Anne İlkay Kayam, oğlunun kendisine silah sıktığını, bu sebeple de uzaklaştırma sonucu aldığını belirterek, “Geçen ay konuta geldi bana 2 el ateş etti ve polise haber verdim. Akabinde evladımdan muhafaza sonucu aldım. Onun akabinde da özel bir okulun müdür yardımcısını bıçakladı. 1 gün daha sonra bir daha konuta geldi ve bir daha olay çıkarttı. Daima ben karakola gidiyorum. En sonunda beni vuracak. Bana attığı tehdit bildirileri da var. Hepsini karakola veriyorum lakin çocuk hiç tutuklanmıyor. Yaşı küçük deniliyor ve gönderiliyor.” diye konuştu.

“BU ÇOCUK ALINSIN, RUHSAL TEDAVİ GÖRMESİ GEREKİYOR”

Oğlunun cezaevine girmesini isteyen anne İlkay Kayam, şunları söylemiş oldu:

“Devletten yardım bekliyorum. Bu çocuk alınsın, ruhsal tedavi görmesi gerekiyor. Önüne gelene saldırıyor. Savcıya yalvardım, ‘bu çocuk önüne gelene saldırıyor, canlı bir bomba geziyor’ dedim. Savcı da yaşı küçük diye bir şey yapamayacağını söylemiş oldu. bu biçimde 18 yaşına geldiğinde gelip benim başıma sıksın. Ben ne yapacağımı şaşırdım.”

“SÜREKLİ TEHDİT EDİLİYORUM”

Evladının 4 sene evvel fazlaca zeki ve çalışkan olduğundan bahseden anne Kayam,“Bu çocuk 2016 yılında özel bir dershanede girdiği Düzey Belirleme İmtihanı’nda ise 500 tam puan alan ve derslerinde epeyce uygun olan bir çocuktu. Bir motosiklet kazası geçirdi ve bu hale geldi. Şu anda hala motosiklet istiyor. Konuta silah getiriyor, mermi getiriyor. Birde daima tehdit ediliyorum ben. Kime gideyim, kimden yardım isteyim.” dedi.

“ALIN BU ÇOCUĞU CEZAEVİNE ATIN”

Evladı hakkında uzaklaştırma sonucu bulunmasına karşın oğlunun konuta silah getirdiğini öne süren Kayam, “Perşembe günü konuta silah getirdi. ‘Bu silahlara bir şey olursa kafana mermiyi yersin’ dedi. daha sonra da konuttan çıktı gitti. Silahları ben 1 gün daha sonra karakola gdolayıp teslim ettim. Artık beni daima tehdit ediyor. Konuttan çıktım parkta kalıyorum. Kıyafetlerim de yanımda sokaklarda geziyorum vefat dehşetiyle. Gideceğim yer yok zira. Alın bu çocuğu cezaevine atın. Önüne gelene saldırıyor ve yaşı küçük olduğu için ceza almıyor. Bunun da farkında.” tabirlerini kullandı.