Adana’daki engellinin motosikletini çaldılar

KozmikRüya

New member
Adana’da yaşayan 48 yaşındaki Bülent Çevirme, 1 yıl evvel damar tıkanıklığı şikayetiyle hastaneye başvurdu.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kan Merkezinde memur olan Çevirme, 3 sefer ameliyat bulunmasına karşın sonuç alamadı.

4’üncü ameliyatını riskli geçiren Çevirme, bacağının kesileceğini öğrenince özel hastanelere başvurarak yapay damar taktırdı.

Yürüyemediği için motosiklet aldı

Ameliyat olabilmek için arabasını satan Çevirme ameliyattan daha sonra ayağa kalktı lakin bacağı eskisi üzere fonksiyon bakılırsamedi. Yürüyemediği ve bacağındaki aksamalar niçiniyle işe gidemediği için 20 bin liraya aldığı motosikletle işe gidip gelmeye başladı.

Motosikletini nazaranmedi

Apartmanın giriş kapısı şifreli olduğu için itimat ortasında motosikletini bırakan Çevirme sabah işe gitmek için konuttan çıktığında motosikletinin yerinde olmadığını gördü.

“Bu zıkkımı açık bırakmayın”

Çevirme çabucak apartmanın güvenlik kamerasını incelediğinde iki kişinin gelip motosikleti gündüz vakti çaldığını tespit ederek polise başvurdu. Lakin ortadan geçen vakte karşın bir türlü ne hırsızlar yakalandı ne de motosiklet bulundu. Çevirme kapıyı açık bıraktıkları için hırsızlar apartmana girdiğinden kapıya da “Bu zıkkımı açık bırakmayın” diye not yazdı.

“İnsanı bu biçimde ağlatıyorlar”

Çevirme motosikletinin kendisinin eli ayağı olduğunu belirterek, “Benim de sıhhat sorunlarım var, yaklaşık 4 ameliyat geçirdim bacağımdan ve yürümekte zorluk çekiyorum. Otobüse de binemiyorum, bu motosiklet benim elim ayağımdı.

Motosiklet olmayınca işe gidip gelirken çok zorlanıyorum ve maalesef yenisini alacak durumum da yok. Hırsızların vicdanına bırakıyorum, işe gidemiyorum.

İnşallah bulunur ve ben de işime gücüme bakayım, psikolojim bozuldu geceleri yatamıyorum. Otobüsten indikten daha sonra yürümek epey sıkıntı oluyor.

Motosiklet varken işyerimin içine kadar gidip oraya park ediyordum. Devletimizden yardım istiyorum. İnsanı bu biçimde ağlatıyorlar”
diye gözyaşlarını tutamadı.