Adani Limanları ve SEZ'in 1. Çeyrek Net Karı %47 Artarak 3.107 Crore Rupiye Çıktı

KozmikRüya

New member
Adani Limanları ve SEZ Ltd (APSEZ), konsolide net kârında yüzde 47'lik artış kaydetti.


Delhi:

Adani Limanları ve Özel Ekonomik Bölge Ltd (APSEZ), Perşembe günü, daha yüksek gelir nedeniyle cari mali yılın Haziran çeyreğinde konsolide net kârında %47 artışla 3.107 crore rupiye ulaştığını duyurdu.

Şirket, 2024 mali yılının Nisan-Haziran döneminde 2.119 crore rupi net kâr bildirdiğini bildirdi.

İncelenen çeyrekte toplam gelir, bir önceki yılın aynı çeyreğindeki 6.631,23 crore rupiden 8.054,18 crore rupiye yükseldi.

Harcamalar bir önceki yılki 4.065,24 crore rupiden bu dönemde 4.238,94 crore rupiye yükseldi.

APSEZ Tam Zamanlı Direktörü ve CEO'su Ashwani Gupta, “2025 mali yılı bizim için hem finansal hem de büyüme cephesinde mükemmel bir performansla güçlü bir şekilde başladı.” dedi.

“Mali açıdan, tüm zamanların en yüksek kazançlarını kaydettik. Şu anda tamamen restore edilen Gangavaram Limanı'ndaki geçici aksamalar olmasaydı, Q1 kargo hacmimiz %13 artışla 114,7 MMT olurdu,” diye ekledi. Şirket yaptığı açıklamada, çeyrek boyunca APSEZ'in 109 MMT (Milyon Metrik Ton) kargo hacmine ulaştığını ve yıllık bazda (YoY) %8 artış kaydettiğini söyledi.

Büyüme, esas olarak konteynerlerde yıllık bazda yüzde 18, sıvı ve gazlarda ise yüzde 11'lik artıştan kaynaklandı” denildi.

Şirket, “Gangavaram Limanı'nda 5,7 milyon tonluk kayba yol açan geçici bir aksama yaşadık, liman şu anda tamamen restore edildi” dedi.

Şirket açıklamasına göre Mundra Limanı, Hindistan limanları arasında bugüne kadarki en yüksek çeyreklik hacmi (51 MMT) gerçekleştirdi.

APSEZ'in geliri 2025 mali yılının ilk çeyreğinde yıllık bazda %21 artarak 7.560 crore rupiye yükselirken, FAVÖK'ü (döviz hariç) %29 artarak 4.848 crore rupiye çıktı.

Açıklamada, Yurtiçi Limanların FAVÖK'e (Faiz, Vergi, Amortisman ve İtfa Öncesi Kar) 3.990 crore rupi, lojistik katkısının ise 144 crore rupi olduğu belirtildi.

“Çeyrek sonunda (Son Oniki Ay) TTM FAVÖK'üne göre net borç 2,1x seviyesinde gerçekleşti” diye ekledi.

APSEZ, Tanzanya Liman İdaresi ile Dar es Salaam Limanı'ndaki Konteyner Terminali 2'yi işletmek ve yönetmek için 30 yıllık bir imtiyaz sözleşmesi imzaladığını duyurdu. Dört rıhtımlı CT2, yıllık 1 milyon TEU kargo elleçleme kapasitesine sahip olup 2023'te 0,82 milyon TEU konteyner yönetti.

Hindistan'ın Güney Asya'nın en gelişmiş konteyner elleçleme teknolojisiyle donatılmış ilk aktarma limanı olan Vizhinjam Limanı'na ilk ana gemi ulaştı.

Şirket ayrıca, Palwal'da bir deponun eklenmesiyle depolama kapasitesinin 2,9 milyon fit kareye (ft kare) çıktığını ve 2024 mali yılı sonunda 2,4 milyon fit kareye ulaşacağını belirtti.

APSEZ, Hindistan kıyı şeridinde 15 limanda ulusal bir ayak izi ve Hindistan dışında 4 limanda varlığı bulunan, küresel olarak çeşitlendirilmiş Adani Group'un bir parçasıdır.

(Bu haberin başlığı hariç hiçbiri Haberler personeli tarafından düzenlenmemiş olup, sendikasyon yayınından yayınlanmıştır.)

(Sorumluluk reddi: New Delhi Television, Adani Group Şirketi olan AMG Media Networks Limited'in bir yan kuruluşudur.)
 
Üst