Amit Shah, Ayodhya Etkinliği Nedeniyle Uddhav Thackeray'i Parçaladı

KozmikRüya

New member
Bay Shah ayrıca muhalefet liderlerini Lord Ram'ı “aşağılamakla” suçladı.


Amravati (Maharashtra):

Birliğin İçişleri Bakanı Amit Shah Çarşamba günü Shiv Sena (UBT) şefi Uddhav Thackeray'i toplantıya katılmadığı için eleştirdi. 'Pran Pratishtha' Ayodhya tapınağında Ram Lalla'nın (kutsama töreni) düzenlendiğini ve Kongre lideri Sonia Gandhi'den 'korktuğu' nedeniyle etkinliğe daveti geri çevirdiğini iddia etti.

Amit Shah, Maharashtra'nın Amaravati'sinde halka açık bir mitingde konuşurken, aralarında Kongre Milletvekili Rahul Gandhi'nin de bulunduğu muhalefet liderlerini etkinliğe katılmadıkları için eleştirdi ve onları Lord Ram'ı “aşağılamakla” suçladı.

“Shiv Sena'nın başkanı olduğunu iddia eden Uddhav Thackeray, Shiv Sena'nın bu sahte başkanı toplantıya katılmadı.” 'Pran Pratishtha' Davet edildikten sonra bile Sonia Gandhi'den korktuğum için. 'Rahul Baba' da daveti aldı ancak toplantıya katılmadı 'Pran Pratishtha'. Bu kişiler toplantıya katılmayarak 'Pran Pratishtha'Lord Ram'ı küçük düşürdük” dedi Bay Shah.

Uddhav Thackeray'e yönelik suçlamalarını iki katına çıkaran bakan, eski Maharashtra Başbakanının Shiv Sena'nın patriği Bal Thackeray'in tüm ilkelerini terk ettiğini söyledi.

“Umesh Kolhe öldürüldü ve bu sözde 'Hindu rakshak'ı vur'Uddhav Thackeray hiçbir şey yapmadı. 'Uddhav babu', Balasaheb'in tüm kültürlerini terk ettin. Size Eknath Shinde'nin Balasaheb'in tüm kültürleşmesiyle ilerlediğini söylemek istiyorum. Maharashtra'da artık bizim hükümetimiz var, Eknath Shinde ve Devendra Fadnavis'in hükümeti ve artık hiçbir Umesh öldürülmeyecek, kimsede cesaret yok” dedi Bay Shah.

Kolhe, Hz. Muhammed hakkında tartışmalı yorumlarda bulunan eski BJP sözcüsü Nupur Sharma'yı desteklemek için WhatsApp'ta bir paylaşım yaptıktan günler sonra, 21 Haziran 2023'te işten dönerken üç saldırgan tarafından öldürüldü.

Bay Shah insanlara, “Her oyununuz bu ülkeyi terörizmden ve naksalizmden kurtaracak… Ram Rajya'yı isteyenler ile bir ailenin yönetimini isteyenler arasındaki mücadelede, her oyun Ram Rajya'ya gidiyor” dedi. seyircilerin içinde.

Amit Shah, halkın BJP'nin adayı Navneet Rana'ya desteğini artırmak için Amravati'deki bir mitingde konuşuyordu.

Bayan Rana, 2019 yılında bölünmemiş NCP tarafından desteklenen Bağımsız aday olarak Amravati koltuğunu kazanmıştı ve bu kez BJP tarafından yarışa alındı.

Navneet Rana, 2019'da Lok Sabha'ya giren Maharashtra'dan tek Bağımsız'dı. Daha sonra Sharad Pawar liderliğindeki NCP'nin desteğini aldı. Ancak kariyerine Bay Pawar'ın yönetiminde başlayan Amravati milletvekili daha sonra BJP'yi desteklemeye başladı.

Amravati Lok Sabha seçim bölgesi için oylama tarihi, Lok Sabha anketlerinin ikinci aşaması olan 26 Nisan olarak belirlendi. Badnera, Amravati, Teosa, Daryapur (Planlanmış Kastlar için ayrılmıştır), Melghat (Planlanmış Kabileler için ayrılmıştır) ve Achalpur olmak üzere altı toplantı koltuğundan oluşur.

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)
 
Üst