Ataşehir’de taksici tarafınca darbedilen turistin sözü ortaya çıktı

KozmikRüya

New member
İstanbul’da günde güne büyüyen taksi sorunu, dün Ataşehir’de saat 14.00 sıralarında yaşanan olay ile bir daha gündeme geldi.

Fas asıllı Fransız vatandaşı Kawtar Hadır (26), Avrupa yakasına gitmek için Ercan Yaman’ın kullandığı taksiye bindi.

DHA’nın haberine nazaran taksi sürücüsü, bayanı orta sokaklarda dolaştırdı.

Hadır, Yaman’ın Avrasya Tüneli’nden geçmek için fiyat istemesi üzerine araçtan inmek isteyince çıkan arbedede, Yaman turist hanımı yerden yere vurdu. Darbedilen bayan, soluğu polis merkezinde aldı.

“Hep birebir yerde dolaştığımızı fark ettim”

Şikyetçi olan Hadır’ın, polise verdiği tabir ortaya çıktı. Taksi sürücüsü Ercan Yaman’ın kendisini dolandırmak istediğini söyleyen Hadır, yaşadıklarını şu sözler ile anlattı:

“Gitmek istediğim adresi gösterdiğim biçimde daima sokak ortalarında dönüp dolaşmaya başladı. Köprüden geçtiğimizi 107 TL fazladan ödeme yapmam gerektiğini söylemiş oldu. Beni bir daha birebir bölgede dolaştırmaya devam etti. Şüphelendim ve navigasyonumu açıp denetim ettim. Daima tıpkı yerde dolaştığımızı fark ettim. İnmek istediğimi söylemiş olduğimde sürücü ya 107 TL ödememi ya da uzun yoldan gideceğimizi söylemiş oldu.”

“Bana yumruk attı, yere savurdu”

Taksiciye yeniden durmasını söylemiş olduğinde, bu defa de 70 TL istediğini anlatan Hadır, “Ödeme yapmam için ısrar edince polisi arayacağımı söylemiş oldum, kabul etmedi. Araç durunca inmek istedim, sürücü yanıma gelerek bana yumruk attı, yere savurdu. Bana şiddet uyguladı. Aracın gitmesini engellemek için aracın önüne kendimi attım.” dedi.